A Continental nyerte a Nemzetközi Gumiabroncs Technológia magazin 2017-es Év Gyártója díját

27/02/2017
  • A szakmai zsűri a Continental gyártás, fejlesztés és tesztelés terén végrehajtott beruházásait ismerte el

• A Vision 2025 stratégia fontos innovációk létrejöttét és kiemelt projektek elindítását segítette elő 2016-ban
  • A díj elnyerésében döntő szerepet játszott a Nagyteljesítményű Technológiai Központ, a pitypangból készülő abroncsok fejlesztése, valamint a kapacitás bővítése

Nikolai Setzer, a Continental AG Igazgatótanácsának tagja és a Gumiabroncs divízió vezetője

A február 14-16. között Hannoverben megrendezett 2017-es Gumiabroncs Technológiai Expón az Egyesült Királyság „Nemzetközi Gumiabroncs Technológia” című kereskedelmi magazinja a Continental vállalatot tisztelte meg az Év Gumiabroncs Gyártója címmel, melyet először 2008-ban adtak át. Ezzel a díjjal az előkelő, 27 tagból álló zsűri – európai, japán, indiai és amerikai szakértők részvételével – a Continental elmúlt tizenkét hónapban tett erőfeszítéseit ismerte el. „Rendkívül örülünk ennek a díjnak, mivel ez számos olyan technológiai projektet és innovációt ismer el, amelyeket már megvalósítottunk, folyamatosan dolgozva a Vision 2025 hosszú távú növekedési stratégiánkkal összhangban”, jegyezte meg Nikolai Setzer, a Continental AG Igazgatótanácsának Vállalati Beszerzésekért és a Gumiabroncs divízió vezetéséért felelős tagja. A Continental a világ negyedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója, a divízió forgalma meghaladja a 10 milliárd eurót.

„Mindemellett a leginnovatívabb gumiabroncs-gyártói díj rendkívüli motivációt ad csapatunknak – amely most több mint 50.000 alkalmazottat jelent – a világ minden táján, hogy jó úton járnak, és lépésről-lépésre haladunk előre”, tette hozzá Nikolai Setzer. A zsűri elismerését kivívó Continental innovációk közé tartozik a németországi Korbach-ban 2016 júniusában megnyitott Nagyteljesítményű Technológiai Központ, valamint a Taraxagum projekt, melynek keretében a németországi Anklamban állítottak fel kutató központot a gyermekláncfű gyökeréből kinyerhető természetes gumi iparosítására. Ugyancsak az elismert innovációk között található a világ első olyan haszongépjármű-gumiabroncs fejlesztése, amelynek a futófelülete pitypangkeverék hozzáadásával készült. A zsűri emellett elismerte a portugáliai Lousado városában épülő mezőgazdasági abroncsok kutatási és fejlesztési központjának tervét, valamint a Continental csehországi Otrokovicében lévő haszongépjármű-gumiabroncs gyártási tevékenységének bővítését is.

A díjat Oliver Schramm vette át a Continental nevében

„A nagyteljesítményű gumiabroncsoktól kezdve a mezőgazdasági abroncsokig, Európától Japánig minden piac, összes vásárlója élvezheti majd azokat az előnyöket, melyeket a Continental a kutatás-fejlesztés, a tesztelés és gyártás területén elért az elmúlt 12 hónapban. Gratulálunk az Év Gumiabroncs Gyártójának”, jegyezte meg Graham Heeps, a Nemzetközi Gumiabroncs Technológia magazin szerkesztője, a zsűri elnöke. Az innováció és a kiválóság évenkénti elismerése kifejezetten a kimagasló ötleteket és a rendkívüli erőfeszítéseket díjazza a gumiabroncs-iparágban. A jelölteket egyfelől a Nemzetközi Gumiabroncs Technológia magazin olvasói jelölik, másfelől pedig a szerkesztők terjesztik elő. Ezután a független szakértői zsűri dönt a nyertesekről.

Indítás

A Vision 2025 keretében a Continental 2011 óta több mint 3 milliárd eurót költött a Hefei (Kína), Kaluga (Oroszország) és Sumter (Dél-Karolina, Egyesült Államok) városokban tervezett gyárainak megépítésére. A cégcsoport évente 350 millió eurót fektetett a vállalat meglévő gyárainak bővítésére a világ minden táján. A zsűri érdeklődését a Continental egyedi fejlesztésű Automatizált Zártpályás Fékezési Elemzőközpontja (AIBA), illetve a németországi Korbach településen átadott Nagyteljesítményű Technológiai Központ (HPTC) is felkeltette.

A gyártási berendezések intelligens kapcsolódásának köszönhetően a HPTC-ben valós időben születhetnek új felfedezések. Ezek az információk aztán eljutnak a Continental gumiabroncs-gyártási telepeire a világ minden pontján, hogy még tovább fokozzák a hatékonyságot és az eredményességet. A Continental 2016-ban története során először érte el a 150 millió legyártott darabszámot a globális személyautó- és kisteherautó-abroncs portfóliójában, miközben sikerült még jobban fokoznia az EMEA (európai, közel-keleti és afrikai régiók), az amerikai és az APAC (ázsiai és csendes-óceáni térségek) közötti egyensúlyt a gyártás és az értékesítés tekintetében. Ennek eredményeképp a Continental határozottan jó úton halad a Vision 2025 céljainak megvalósításához.

Fontos megemlíteni, hogy a Nemzetközi Gumiabroncs Technológia szakértő zsűrije egyszer már hasonló döntést hozott, amikor szintén a Continental kapta meg az Év Gumiabroncs Gyártója címet 2014-ben. Akkor a Continental vállalatot az abroncsgyártás innovációs díjával jutalmazták, és a Hannover-Stoecken-ben lévő, úgynevezett ContiLifeCycle™ gyára győzte meg a zsűrit, ahol az integrált megközelítés keretében kombinálják a meleg és hideg újrafutózás technológiáját egy gumiabroncs újrahasznosító létesítménnyel, amely a világon azóta is egyedülállónak számít.

Indítás

Dr. Fodor Mónika