Az új Continental CrossContact™ ATR terepen és közúton is kiváló teljesítményt nyújt

10/03/2017

Continental CrossContact™ ATR

• A Continental az összekerék-meghajtású gépkocsikhoz kínálja legújabb abroncsát
  • Robusztus kialakítás az aszfalton és a terepen nyújtott kiváló tapadás érdekében
  • A CrossContact™ ATR nagy futásteljesítménnyel rendelkezik még terepen történő rendszeres használat esetén is

A világ egyik legnagyobb gumiabroncs-gyártója, a Continental egy vadonatúj SUV abronccsal bővítette termékportfólióját. A CrossContact™ ATR tervezésénél a Continental fejlesztői olyan keverék-tulajdonságok mellett döntöttek, melyek biztonságos, ugyanakkor a terepviszonyok között is rendkívül izgalmas vezetési élményt nyújtanak. A továbbfejlesztett szilika-keverék kiváló tapadást biztosít még vizes útviszonyok között is. A futófelületen található széles mintázati árkok pedig gyors vízelvezetést tesznek lehetővé. Ennek eredményeképpen az új CrossContact™ ATR még a vizes és csúszós útfelszínen is kiváló tapadási, valamint biztonságos fékezési tulajdonságokkal büszkélkedhet.

A futófelület középső része és a váll között elhelyezkedő zajvédő-gátak jelentősen csökkentik a gumiabroncs gördülése közben keletkező zaj mértékét, így az csendes, komfortos utazást tesz lehetővé. A terepviszonyok között biztosított nagyobb tapadás érdekében az abroncs fejlesztői a CrossContact™ ATR esetében a mintázati árkok aljába elhelyezett erőátvitelt segítő fogazást alkalmaznak. A nyitott mintázati kialakítás pedig számos lamella elhelyezését tette lehetővé a még jobb tapadás érdekében. Ez a futófelületi mintázat további vonóerőt és megbízható tapadást biztosít laza útfelszínen is.

Egyenetlen, kavicsos talajon közlekedve a nagyméretű mintázati blokkok, valamint a vágás- és mállásálló alapanyag-keverék erős ellenállást biztosít a vágások, illetve hasadások ellen, a kavicsok gyors elvezetését pedig a tökéletesen megtervezett mintázati árkok biztosítják. Ennek eredményeképpen az új CrossContact™ ATR nagy futásteljesítményt biztosít még rendszeres terephasználat esetén is.

Az új gumiabroncs váll- és oldalfal-kialakítása jelentősen növeli a kapaszkodóképességet, ugyanis a futófelületi mintázati blokkok mélyen az abroncs oldalfaláig nyúlnak, növelve ezzel a tapadás mértékét. Az abroncs emellett peremvédővel is rendelkezik a járdaszegély, vagy a terepen felbukkanó akadályok miatt keletkező sérülések elkerülése érdekében.

Ez a közúton és terepen történő közlekedésre tervezett abroncs 21 méretben érhető el 15-től egészen 20 colos átmérőig. Emellett a CrossContact™ ATR szélessége 205-től egészen 275 mm-ig terjed 40 és 80% közötti szériával. A kínálat a későbbiekben tovább bővül majd. A Continental új gumiabroncsa 240 km/h végsebességig rendelkezik jóváhagyással, és az összkerék-meghajtású szabadidőjárművek, platós kisteherautók és terepjárók széles skálájára felszerelhető.

70-30%-os közút-terep arányával együtt az új CrossContact™ ATR a klasszikus terepjáró-abroncsok, mint például a ContiCrossContact™ AT (50-50), illetve az inkább közútra szánt gumiabroncsok, így a ContiCrossContact™ LX (80-20) és a szintén újdonságnak számító PremiumContact™ 6 (100-0) között helyezkedik el, kiválóan kiegészítve a Continental SUV és 4x4 szegmensre szabott gumiabroncs-kínálatát.

Dr. Fodor Mónika

szenior marketing és PR koordinátor