Haszongépjármű és busz abroncsok

New content item

A Continental 50 millió eurós befektetés keretében fejleszti radiál mezőgazdaságiabroncs-gyártását

30/06/2016
  • A Continental bővíti a portugáliai Lousadóban található mezőgazdaságiabroncs-gyárának kapacitását
  • A befektetés 125 új munkahelyet teremt a következő években
  • A Continental a mezőgazdasági vontatók és aratógépek szegmensét lefedő teljes termékválaszték piacra dobását tervezi
  • A Continental márkájú mezőgazdasági abroncsok 2017-től jelennek meg a piacon

A Continental közel 50 millió eurót fektet be mezőgazdaságiabroncs-üzletágába. A világ vezető technológiai vállalatai közé tartozó abroncsgyártó egy új, 125 munkahelyet teremtő befektetés keretében növeli a portugáliai Lousadóban található gyárának termelési kapacitását, valamint újra bevezeti a piacra a Continental márkájú mezőgazdasági abroncsokat.

Nikolai Setzer, a Continental AG Igazgatótanácsának tagja és a Gumiabroncs divízió vezetője

„Ezzel a befektetéssel egyértelmű jelét adjuk annak, hogy a Continental, mint prémium gumiabroncs-gyártó újra jelen kíván lenni a mezőgazdasági gumiabroncsok piacán, méghozzá első számú prémium márkánkkal, a Continentallal. Lousado egy remek gyártási helyszín motivált és tapasztalt munkatársakkal, akik egy világszínvonalú üzemben dolgozva csúcsminőségű radiál abroncsokat gyártanak a mezőgazdasági szegmens számára”, mondta Nikolai Setzer, a Continental AG Igazgatótanácsának Vállalati Beszerzésekért és a Gumiabroncs divízió vezetéséért felelős tagja.

Thorsten Bublitz, a Continental mezőgazdaságiabroncs-üzletág vezetője

Növekvő kereslet

A professzionális mezőgazdasági tevékenység hatalmas változásokon ment át az elmúlt években. „A Föld gyarapodó népessége és ebből adódóan a mezőgazdasági növények iránti folyamatosan növekvő kereslet miatt szaporodnak a hatalmas méretű mezőgazdasági üzemek, ezzel párhuzamosan pedig egyre nő a hatékony mezőgazdasági gumiabroncsok iránti kereslet is. És éppen ez az, amiben mi prémium gyártóként hatalmas tapasztalattal rendelkezünk”, tette hozzá Thorsten Bublitz, a Continental mezőgazdaságiabroncs-üzletág vezetője.

A Continental a mezőgazdasági vontatók és aratógépek szegmensét lefedő teljes termékválaszték piacra dobását tervezi. A legnagyobb mezőgazdasági gépgyártókkal együttműködve fejlesztett portfólió radiál és diagonál abroncsokat egyaránt magába foglal majd, összesen 150 különféle méretet tartalmazó kínálattal.

2017-ben induló gyártás

A Continental márkájú mezőgazdasági abroncsok gyártása a tervek szerint 2017-ben indul Lousadóban. A Continental jelenleg is gyárt diagonál mezőgazdasági abroncsokat a dél-afrikai Port Elizabeth városában és a malajziai Petaling Jayában található üzemeiben. A Continental márkájú mezőgazdasági abroncsok 2017-es piaci megjelenése a Continental és a Mitas között 2004-ben létrejött licenc megállapodás végét jelenti. A kartellellenes hatóságok nemrégiben meghozott, a Mitas felvásárlására vonatkozó döntése következtében a Continental az eredeti szerződésben szereplő 2019-es dátumnál korábban kapja vissza a névhasználati jogokat, így piacra dobhatja saját mezőgazdaságiabroncs-kínálatát a Continental prémiummárka égisze alatt.

Légi felvétel a Continental lousadói gyáráról

Nem csak gumiabroncs

„A Continental az abroncsok mellett egyéb alkatrészeket és rendszereket is gyárt mezőgazdasági gépekhez és a mezőgazdasági üzemek számára. A kínálatban szerepelnek komplett műszeregységek és kamerarendszerek, érzékelők, gumiszalagok és teljes futószalag technológia, valamint kipufogógáz-tisztító berendezések is”, tette hozzá Thorsten Bublitz. Ezzel a sokoldalú kínálattal a Continental egyedülállóan átfogó megoldásokat tud ajánlani a nagyobb hatékonyságra, környezetbarát működésre és természeti értékeink megóvására törekvő mezőgazdasági vállalatoknak.

A mezőgazdaságiabroncs-gyártás bővítését célzó befektetésre a Continental Vision 2025 programjának keretében kerül sor. A 2011-ben meghirdetett program az abroncsdivízió számára a stratégiai tervezés tökéletesítését és a technológiai innovációk rendszerszintű bevezetését helyezi a középpontba. A program részeként került sor például az AIBA fejlesztésére 2012-ben, a tehergépjármű-abroncsok újrafutózására és gumi újrahasznosításra létesített ContiLifeCycle™ üzem megvalósulására Hannover-Stöckenben 2013-ban, vagy a korbachi High Performance Technology Center létrejöttére 2014-ben.

Sőregi Gábor

haszongépjármű-gumiabroncs üzletág