Haszongépjármű és busz abroncsok

New content item

Continental abroncsokkal készül a Volvo tanulmány-teherautója

23/08/2016
  • A projekt célja, hogy hatékonyabbá tegye a jövő teherautóinak üzemanyag-felhasználását és csökkentse azok károsanyag-kibocsátását
  • Mind a nyergesvontató, mind a pótkocsi abroncsait a Continental szállította
  • Jobb üzemanyag-hatékonyság és gördülési ellenállás az összes abroncs esetében

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a Continental lett a Volvo tanulmány-teherautójának hivatalos abroncsszállítója. A svéd haszongépjármű-gyártó projektjének legfőbb célja, hogy hatékonyabbá tegye a jövő áruszállítóinak üzemanyag-felhasználását, melynek köszönhetően jelentősen csökkenhet azok károsanyag-kibocsátása. A svéd gyártó és a Continental együttműködése a nyergesvontatóra és a pótkocsira egyaránt kiterjed. A Volvo fejlesztői számos egyéb kiemelt beszállítóval együtt több innovatív megoldást is megvizsgáltak, hogy elérhessék a projekt ambiciózus célkitűzéseit.

Continental abroncsokkal készül a Volvo tanulmány-teherautója

„A Volvo Trucks vállalattal régóta fennálló együttműködésünk és partneri viszonyunk megerősítése érdekében a Continental Abroncs Divízió hivatalos beszállítóként vesz részt a projektben. Mi azzal támogattuk a projekt ambiciózus céljait, hogy olyan speciális gumiabroncs prototípusokat fejlesztettünk ki, amelyek kiemelkedő gördülési ellenállással rendelkeznek”, jegyezte meg Klaus Kreipe, a Continental gyári felszerelésű haszongépjármű-gumiabroncs üzletág vezetője. Hozzátette, hogy a gumiabroncsok kifejlesztése során számos, innovatív megoldást alkalmaztak, ennek köszönhetően nagyobb üzemanyag-hatékonysággal rendelkeznek, és kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtanak.

Klaus Kreipe, a Continental haszongépjármű-gumiabroncs üzletág gyári felszerelésű részlegének vezetője

A sikeres együttműködés eredményeként a tanulmány-teherautót a Continental
315/70 R 22.5 méretű gumiabroncsával szerelték fel mind a kormányozott és a hajtott tengelyen, míg a pótkocsi 385/55 R 22.5 méretű abroncsokat kapott. A svéd gyártó projektje során megvalósult szakmai együttműködés megteremti a lehetőséget a további szoros, technológiai kooperációra.

A Volvo Trucks a Volvo-csoport tagja, és a világ egyik vezető teherautó-, busz- és munkagép-gyártója. A cég teljes körű szállítási megoldásokkal áll a magas elvárásokkal rendelkező vásárlók számára a közepes és nehéz-tehergépjárművek széles skálájával.

Sőregi Gábor

haszongépjármű-gumiabroncs üzletág