Haszongépjármű és busz abroncsok

New content item

Skandináviában előszerettel használják a Continental téli haszongépjármű-abroncsait

10/01/2017
  • Minden télen akadhat legalább egy olyan helyzet, amikor maximális tapadásra van szükség
  • A Continental téli tehergépjármű-abroncsai jeges úton is optimális fékezést és biztonságot nyújtanak
  • Akad olyan üzemeltető, aki már nyolc éve Continental gumiabroncsokat használ

Télies időjárási körülmények között a Continental minden tengelyre téli gumiabroncsok felszerelését javasolja a teherautók és autóbuszok esetében. Erre azért van szükség, mert télen a normál gumiabroncsok nagyon hamar elérik teljesítőképességük határát, még akkor is, ha azokon szerepel az M+S szimbólum. A jogi szabályozás a haszonjárműveknél – Európa számos országában – csak a hajtott tengelyek esetében teszi kötelezővé az M+S jelölésű gumiabroncsok felszerelését. A Continental portfoliójában olyan téli haszonjármű abroncsok kaptak helyet, melyek optimális tapadást és kimagasló vezetési biztonságot nyújtanak hideg és vizes, havas és jeges útviszonyok esetén is.

A Continental téli haszonjármű abroncsai azonban nem csak a hópehely szimbólum és az M+S jelölés követelményeit teljesítik, hanem jelentősen meghaladják az úgynevezett „Hópehely a hegyen” (3PMSF) jelzés előírásait is. Az ilyen szimbólummal ellátott abroncsok különleges mintázati kialakításuk, alapanyag-összetételük és szerkezeti felépítésük révén sokkal nagyobb vonóerő-átadást biztosítanak sárban és hóban, mint a normál gumiabroncsok. A Continental vállalatnál a téli gumiabroncsok fejlesztési gyakorlata a skandináv országokban megszerzett több évtizedes tapasztalatra épül, ahol a kiváló minőségű gumiabroncsokat még a hideg évszak előtt felszerelik a járművekre.

Maximális tapadás a hegyekben is

A Continental megbízhatóságát több felhasználó véleménye is alátámasztja. „Cégünk speciális gáz szállításával foglalkozik Svédországban és Norvégiában. A biztonság nálunk nem csak a többi közlekedő, hanem saját munkatársaink biztonsága miatt is kiemelten fontos, ezért mindig a legjobb minőségű abroncsokat keressük. Azért esett a választás a Continental téli abroncsaira, mert vezetés során érzékelhető különbséget nyújtanak sofőrjeink számára. Legyen szó havas, vagy jeges útról teherautóink sohasem akadnak el, még a hegyekben sem. Általában 180.000 km-ig használunk egy téli gumiabroncsot, így egy szett akár két télre is elegendő lehet”, jegyezte meg Jonny, a Börje Jonsson Akeri AB nemzetközi szállítási vállalat gumiabroncs-szerelője.

Mats, a Börje Jonsson Akeri AB nemzetközi szállítási vállalat szállítmányozási szakértője

A vállalat egy másik sofőrje, Mats azért részesíti előnyben a Continental gumiabroncsokat, mert mindig számíthat rájuk. „Emlékszem múlt télen egyszer laza hó borított egy teljesen lefagyott, jeges útszakaszt. A többi sofőr megállt, hogy hóláncot szereljenek fel teherautóikra, de én csak gázt adtam és már mentem is tovább. Ez mindent elmond!”, tette hozzá a férfi.

A BÖRJE JÖNSSON ÅKERI AB vállalatról
Központ:Helsingborg, Svédország
Alapítás éve:1954
Flotta mérete:300 jármű

Christian Göransson, a KM Göransson a svéd szállítási vállalat tulajdonosa

Megbízhatóság minden útszakaszon

„Cégünk egy családi vállalkozás, mely 40 éve faforgácsszállítással foglalkozik Svédországban. Nyolc éve minden télen Continental abroncsokat használunk, mert ezek biztosítják a megfelelő tapadást és a lehető legjobb fékerőt. Minden télen legalább egyszer akad olyan szituáció, amikor maximális tapadásra és kiváló fékezési teljesítményre van szükség. Ha ilyen esettel találkoznak a sofőrjeink, akkor biztosan nincs miért aggódniuk, mert tudják, hogy Continental gumiabroncsokkal szerelt teherautókat vezetnek”, mondta Christian Göransson a KM Göransson a svéd szállítási vállalat tulajdonosa.

A KM Göransson vállalatról
Központ:Alvesta, Svédország
Alapítás éve:1940
Flotta mérete:7 jármű

A Continental kínálja az egyik legátfogóbb termékportfóliót haszongépjárművek számára téli gumiabroncsokból. A téli abroncsok prospektusát az alábbi linken keresztül éri el: http://www.continental-truck-tires.com/winterbrochure

Continental téli abroncsok nagy távolságú és elosztó szállításokra (22,5” méret)

Kormányzott tengely                  Hajtott tengely                            Pótkocsi tengely
HSW2 SCANDINAVIAHDW2 SCANDINAVIAHTW2 SCANDINAVIA
355/50 R 22.5 XL295/60 R 22.5385/55 R 22.5
385/55 R 22.5315/60 R 22.5385/65 R 22.5
315/60 R 22.5 XL275/70 R 22.5
385/65 R 22.5315/70 R 22.5*
315/70 R 22.5295/80 R 22.5*
315/70 R 22.5 XL315/80 R 22.5*
295/80 R 22.5

315/80 R 22.5

Continental téli abroncsok nagy terhelésű, mennyiségi szállításhoz (19,5” méret)

Kormányzott tengely                   Hajtott tengely                           Pótkocsi tengely

HTW2 SCANDINAVIA

445/45 R 19.5

Continental 3. generációs téli abroncsok disztribúciós szállításra (17,5” - 19,5” méret)

Kormányzott tengely                 Hajtott tengely                           Pótkocsi tengely
Conti Scandinavia HS3Conti Scandinavia HD3Conti Scandinavia HT3
265/70 R 19.5265/70 R 19.5265/70 R 19.5
285/70 R 19.5285/70 R 19.5285/70 R 19.5
Conti Scandinavia LS3Conti Scandinavia LD3Conti Scandinavia HT3
215/75 R 17.5215/75 R 17.5215/75 R 17.5
235/75 R 17.5235/75 R 17.5235/75 R 17.5

245/70 R 17.5

Continental téli gumiabroncsok autóbuszokhoz

Kormányzott tengely                          Hajtott tengely
Conti UrbanScandinavia HA3             Conti UrbanScandinavia HD3
355/50 R 22.5 XL275/70 R 22.5*
HSW2 Coach
295/80 R 22.5*
295/80 R 22.5 XL*
315/80 R 22.5

*A ContiRe kínálatban is elérhető.

A téli szezon kezdetekor a vezetőnek érdemes tisztában lenniük azzal, hogy Európa egyes országaiban milyen törvényi rendelkezések vannak hatályban. Erre a linkre kattintva megtalálja összefoglalónkat a téli gumiabroncsok használatára vonatkozóan: http://www.continental-truck-tires.com/winterregulations

Sőregi Gábor

haszongépjármű-gumiabroncs üzletág