Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image1_lg

Vállalat

Abroncsok a jövő számára

Fókuszban a környezettudatos szemlélet: „A fenntarthatóságért dolgozunk”

Az erőforrások megőrzése és az üzemanyag-takarékosság az abroncsfejlesztés alapvető célkitűzései közé tartozik

A Continental abroncsgyártói tevékenységének egyik kiemelt témaköre a fenntarthatóság. Sokféle terület szakértői dolgoznak szoros együttműködésben a kutatás-fejlesztés, a tesztelés és a gyártás szektoraiban, hogy olyan abroncsokat alkossanak a jövő számára, amelyek még energiatakarékosabbak és még környezetkímélőbbek életciklusuk minden szakaszában, a gyártáson át a felhasználáson keresztül egészen az újrahasznosításig. Ennek folyamán vizsgálat alá veszik az abroncsok minden összetevőjét, és indokolt esetben környezetkímélőbb anyagokkal helyettesítik azokat. A nagyobb fenntarthatóság középpontba állítása kiterjed a Continental gyártási eljárásaira is. Bevezettünk például egy forradalmian új eljárást, amelynek köszönhetően a gumihulladékot visszavezetjük a gyártási ciklusba, így az elhasznált haszongépjármű-abroncsok újra felhasználhatóak az újrafutózás során.

Sponsoring

A hibrid és elektromos meghajtású járművekre szánt abroncsok segítségével tovább csökkenthető a CO2-kibocsátás

A Continental legújabb terméke egy hibrid járművekre való különleges abroncs, amelynek a gördülési ellenállása 30%-kal kevesebb, mint egy szokványos abroncsé. Ezzel az abronccsal szerelt hibrid modellek csökkenthetik a belső égésű motor segítségével megtett távolságot, és hosszabb utat tehetnek meg elektromos módban. A jobb gördülési ellenállás eléréséhez a Continental abroncsfejlesztőinek nem kellett engedniük a biztonságot meghatározó tulajdonságokból. Ezt bizonyítja, hogy az EU-s abroncscímke-rendszerben ez az abroncs mind a gördülési ellenállás, mind a vizes úton való fékezés kategóriájában A minősítést kapott.


Conti_Sunset

Abroncsok pitypangból és “ültetvény az abroncsüzem mellett”

A Continental a fenntarthatóság érdekében folytatott tevékenységei közül az egyik, amely nagyobb nyilvánosságot kapott, a “pitypangabroncs”. Ennek előállításában cégünk a Fraunhofer Molekuláris Biológiai és Alkalmazott Ökológiai Intézettel működik együtt. A cél a pitypang gyökereiből nyert természetes latex felhasználása az esőerdő-ültetvényekből származó természetes latex üzleti szempontból életképes helyettesítése. A pitypang olyan földterületen is termeszthető, amelyen az élelmiszernövények nem élnek meg, így mind gazdasági, mind ökológiai szempontból jó ötlet Közép-Európában “abroncsüzem melletti ültetvényeket” létesíteni. A rövid szállítási távolság a CO2-kibocsátás jelentős csökkenését eredményezi; visszaszorulhatnak az esőerdővel borított területeken a gumifa-monokultúrák; az abroncsgyártó pedig bizonyos fokban függetlenedhet a gumi világpiacának ingadozó áraitól. Minthogy egy személygépjármű-abroncs gumijának 10-30%-a a gumifából (Hevea brasiliensis) származik, a pitypanggumi előnyei igen hamar kirajzolódnak.

Dandelion field