Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image

Sajtószolgálat

Continental WinterContact™ TS 860: még nagyobb biztonság havon, jégen és vizes úton

25/10/2016
  • A Continental új téli abroncsát egyedülállóan rövid fékút és nagy biztonság jellemzi
  • A WinterContact™ TS 860 abroncsot innovatív futófelületi mintázat és az új Cool Chili™ alapanyag-keverék segíti a jobb teljesítmény elérésében
  • Az újdonság 36 különböző méretben kapható az abroncskereskedőknél

A WinterContact™ TS 860 a Continental új téli specialistája, melyet kompakt- és középkategóriás személyautókhoz ajánl a világ egyik vezető autóipari beszállítója, a Continental. A népszerű ContiWinterContact™ TS 850 utódjaként piacra kerülő újdonság nagy előrelépést jelent a biztonság terén, hiszen vizes úton 5%-kal, jégen pedig 4%-kal rövidebb fékútra képes, mint kiváló elődje. Emellett javult a havas útfelületen nyújtott tapadása, kezelhetősége és menetkomfortja is, miközben a gördülési ellenállása, illetve a kopásállósága megegyezik az előd abroncséval.

Új Cool Chili keveréktechnológia és jobb vízelvezetés

A jelentős teljesítményjavulás az új futófelületi keverék és az új fejlesztésű mintázat kombinációjának eredménye. Az új Cool Chili™ alapanyag-keverék magas szilikatartalma minden hőmérsékleten kellően puhává teszi az abroncsot, lerövidítve ezzel a fékutakat vizes úton, a polimer mátrix kiemelkedő rugalmassága pedig jelentősen javítja a tapadást téli útviszonyok között. Emellett az új alapanyagba kerülő speciális gyanták is segítenek megőrizni a keverék rugalmasságát alacsony hőmérsékleten, valamint hozzájárulnak a rövid fékút eléréséhez hideg, vizes, jeges és hóval borított útfelületen egyaránt.

A jeges úton történő fékezést segíti az új Liquid Layer Drainage™ csatornarendszer is. Ez a jégen fékezéskor az abroncs futófelülete alatt keletkező vékony vízréteg gyorsabb kiszorítását segíti a speciálisan erre a célra kialakított vízelvezető csatornákkal, hatékonyan rövidítve a fékutat jeges felületen.

A V alakú futófelületi mintázat másik új eleme a SnowCurve+ kialakítás, amely a mintázati blokkok falaiba vájt barázdákkal teszi hajlékonyabbá, rugalmasabbá a blokkokat. Utóbbiak így jobban körül tudják venni a futófelület árkaiba préselődő havat, amely az úton lévő hóval érintkezve jobb tapadáshoz vezet.

Közép-európai télre tervezve

A vadonatúj prémium gumiabroncsot a Continental mérnökei kifejezetten Közép- és Nyugat-Európa időjárási körülményeire optimalizálták. Ebben a térségben a tél elsősorban hideg és nedves időjárást jelent, átlagosan havi 10 esős nappal október és március között. A gyakran 0 °C körüli hőmérséklet miatt jelentős a „fekete jég” képződésének veszélye, melyet az is alátámaszt, hogy négyből egy személyi sérüléssel járó közúti balesetet a csúszós utak okoznak a régióban. A Continental mérnökei éppen ezért a vizes és jeges útfelületen elérhető biztonság maximalizálására törekedtek az új WinterContact™ TS 860 fejlesztése során.

A legnépszerűbb méreteket lefedő kínálat

A Continental új prémium téli abroncsa a legjobbkor érkezik a kereskedésekbe. Míg az európai abroncspiacon a kompakt- és középkategóriás gépjárművekre szánt 14 colos gumiabroncsokból egyre kevesebb fogy, a 15 colos abroncsok kereslete pedig már elérte a csúcsot évi 20 millió darab körüli értékesítéssel, a német abroncsgyártó a 16 és 17 colos méretek iránti kereslet további növekedésére számít a következő években.

A WinterContact™ TS 860 jelenleg 36 különböző, 14 és 17 col közötti méretet átfogó változatban kapható a kereskedésekben, 2017-ben pedig újabb 20 méretváltozat piacra dobását tervezi a Continental. Az új abroncs az Európai Uniós abroncscímke besorolása tekintetében „C” minősítéssel rendelkezik a gördülési ellenállás terén, és „B” osztályzattal a vizes tapadás vonatkozásában.


Példátlanul sikeres előd nyomában a WinterContact TS 860

A Continental kínálatában az új téli abroncs fokozatosan váltja fel a kivételesen sikeres elődjét. A kompakt- és középkategóriás járművekhez fejlesztett ContiWinterContact™ TS 850 nem kevesebb, mint 47 alkalommal bizonyult a legjobbnak az európai autóklubok, az autós szakfolyóiratok és a fogyasztóvédelmi szervezetek tesztjein az elmúlt négy évben, amivel minden idők legsikeresebb téli Continental gumiabroncsa lett.

Indítás

 

Kapcsolat
Horti-Dávid Adrienn

Regional Marketing B2C Southeast Europe

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Edison utca 2.

+36 23 511 181

+36 23 511 719