A Continental a Hungaroring Classics-on is ott volt!

04/10/2017

Szakértők szerint a Hungaroring Classics volt az idei év elsőszámú versenye, ahol száguldás közben számos hatvanas, hetvenes években épült autócsodát lehetett megtekinteni a mogyoródi versenypályán. Aki szereti az autósportot és az old timereket, annak itt volt a helye, ugyanis háromszáz olyan veterán csodát hoztak el a szervezők, amelyeket kimondottan versenyzésre használtak, és amelyeknek legtöbb esetben maga a tulajdonos volt a vezetője.

Ez a hét állomásból álló versenysorozat, ami valamikor régen a La Manche Classic-kal kezdődött, érintette Olaszországot, Spanyolországot, Franciaországot, Belgiumot, és most először Kelet-Európát, azon belül is Magyarországot is. Nyolc kategóriát hirdettek meg a szervezők, ebből kiemelkedő volt a szombat délutáni kelet-európai verseny.

New content item

A Trabant Trophy név önmagáért beszél, ebben a futamban csak Trabantok vehettek részt, a másik két kategóriában pedig az 1987 előtt gyártott kelet-európai autókat értékelték, 1400 köbcenti fölött és alatt. Ami szem-szájnak ingere, az ott volt a Hungaroringen szeptember 29. és október 1. között. Legalább hat darab Ferrari 250 GT is érkezett a helyszínre, de jelen voltak a Lolák, Bugattik, McLarenek, Porschék és Maseratik is, hogy csak néhány nagy nevet említsünk.

A szervezők arra kérték a mogyoródra látogatókat, hogy ruházatukkal ők maguk is idézzék fel, milyenek voltak a hatvanas-hetvenes évek. Persze, játék volt bőven a Hungaroring Classic-on: a Continental sátránál például gumiabronccsal kapcsolatos kvízt lehetett kitölteni, a helyes válaszadókat pedig ajándékokkal jutalmazták.