Extra csendes abroncsokkal szerelik a Volvo XC60-ast

02/11/2017
  • A Volvo Cars három Continental gumiabroncsot is jóváhagyott első szerelésnek
  • Két gumiabroncs modellt úgynevezett extra csendes, ContiSilent technológiával láttak el
  • Az XC60-ashoz kínált Continental gumiabroncsok a Volvo kereskedésekben is megvásárolhatók lesznek

A Volvo Cars úgy döntött, hogy a jövőben három Continental gumiabronccsal kínálja XC60 típusú szabadidőautóját. A középkategóriás crossover ezentúl gyári szerelésként ContiEcoContact 5, ContiSportContact 5, valamint ContiCrossContact LX Sport gumiabroncsokat kap 235/60 R 18-as, 235/55 R 19-es és 255/45 R 20-as méretben. Ezen abroncsokra, közvetlenül a méretre vonatkozó adatok után felkerül a „VOL” – rövidítés, így utalva arra, hogy a svéd gyártó első szerelésként (OE) kínálja ezeket a speciális fejlesztésű abroncsokat az XC60-as modellekhez.

„Európában minden harmadik személyautó a Hannoverben kifejlesztett abroncsokon gördül le a gyártósorról, ezzel a Continental élen jár az eredeti alkatrészek piacán” – hívta fel a figyelmet Musztrai Ferenc, a Continental Hungaria Kft. marketing vezetője. A ContiSportContact 5 és a ContiCrossContact LX Sport VOL verziói ContiSilent-technológiával rendelkeznek. Ezen abroncsok futófelületének belsejében egy speciális betét található, amely jelentősen csökkenti a gumiabroncsok gördülési zaját, még komfortosabbá varázsolva a vezetési élményt. Az XC60-hoz kínált gumiabroncsok a Volvo kereskedésekben is megvásárolhatók lesznek.

New content item

A ContiSportContact 5 személyében a Continental egy olyan terméket fejlesztett ki, mely sportos kezelhetőségével leginkább a sportautók és városi terepjárók igényeinek felel meg. Ez az abroncs nagymértékű tapadással rendelkezik, illetve rövid fékutat produkál vizes és száraz úton egyaránt. Emellett alacsony gördülési ellenállással és kiváló futóteljesítménnyel büszkélkedhet. „A kiváló teljesítmény mögött az az úgynevezett Black Chili keverék áll, amelyet kifejezetten a fékezés során kifejtett erőátvitel maximalizálására, illetve a mindennapi vezetés során a gördülési ellenállás csökkentésére fejlesztettek ki” – hangsúlyozta a Continental Hungaria Kft. marketing vezetője.

A ContiEcoContact 5 vizes és száraz úton egyaránt rövid fékútra képes, méghozzá alacsony gördülési ellenállással. Az előző generációhoz képest ez a gumiabroncs 20 százalékkal alacsonyabb gördülési ellenállással rendelkezik és 12 százalékkal nagyobb a futásteljesítménye. A ContiCrossContact LX Sport típust kifejezetten eredeti alkatrészként való felhasználásra tervezték és több európai, amerikai és japán SUV gyártó is első szerelésként ajánlja ezt a gumiabroncsot, emellett az utángyártott termékek piacán is népszerű. „Az erősebb autók igényeihez illeszkedve kiváló tapadást, precíz kormányzást kínál vizes és száraz úton egyaránt, továbbá magas futásteljesítménnyel rendelkezik, de limitáltan akár off-road felhasználásra is alkalmas” – tette hozzá Musztrai Ferenc.

Dr. Fodor Mónika

szenior marketing és PR koordinátor