A Continental meghosszabbította szponzori együttműködését a Hannover focicsapatával

16/11/2017

• Az eddigi sikeres szponzori partnerséget újabb öt évre terjesztették ki
  • A megállapodás garantálja, hogy a Continental a jövőben is megbízható partnere legyen a klubnak
  • A klub és a Continental együttműködésére már 100 évvel ezelőtt is volt példa

A Continental Reifen Deutschland GmbH és a Hannover 96 új partnerségi megállapodást kötött, amely öt évvel meghosszabbítja kizárólagos partneri kapcsolatukat. A hannoveri székhelyű nemzetközi abroncsgyártó és autóipari beszállító, valamint a Bundesligában szereplő labdarúgó klub szoros együttműködése a 2002-2003-as szezonban kezdődött el. A támogatás mostantól kiterjed a Hannover 96 labdarúgó akadémiájára is, amely nyáron készült el, és amely otthont ad az utánpótlás csapatoknak, az U11-es korosztálytól az U23-ig.

„A Hannover 96-tal meglévő partnerségi megállapodásunk újabb ötéves meghosszabbítása is bizonyítja, hogy mennyire elkötelezettek vagyunk a klub, valamint a székhelyünknek otthont adó város irányába” - mondta Nikolai Setzer, a Continental AG igazgatóságának tagja, aki hozzátette, a 2002-ben indult együttműködés meghosszabbítása szavatolja, hogy a cég megbízható partnere marad a jövőben is a Hannover 96-nak.

Nikolai Setzer, a Continental AG Igazgatótanácsának tagja és a Gumiabroncs divízió vezetője

„Büszkék vagyunk arra, hogy a világszerte ismert Continental további öt évvel meghosszabbította kizárólagos partneri megállapodását a Hannover 96-tal” - hangsúlyozta Martin Kind, a klub elnöke. „Ez a szoros kapcsolat már évtizedek óta tart. Például amikor 1954-ben megnyertük a bajnokságot, csapatunk több tagja a hannoveri Continentalban dolgozott.” Az pedig, hogy mostantól az akadémiát is szponzorálják, Martin Kind szerint fontos befektetés a Hannover 96 jövőjébe.

A Continental 2002 óta kizárólagos gumiabroncs-partnere a Hannover 96-nak. A vállalat akkor kezdett prémium minőségű abroncsot szállítani a csapatbuszokra, ezzel biztosítva, hogy a játékosok biztonságosan közlekedjenek a városban és akkor is, ha másik csapatnál vendégeskednek. Az együttműködés több mint száz évvel ezelőtt, 1913-ban kezdődött, amikor a Continental Pneumatic Company-val megkötötték az első megállapodást, és a vállalat reklámjai megjelentek a stadionban. Az 1950-es években számos játékos a Continental dolgozója volt.