Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image

Sajtószolgálat

2018-tól a Continental lesz a Tour de France hivatalos szponzora

12/12/2017
New content item
  • Ötéves szponzori együttműködést írt alá a Continental és a Tour de France 
  • A Continental új innovációi is elérhetők lesznek a versenyzők számára
  • A versenykerékpár és az aszfalt között a gumiabroncs jelenti az egyetlen biztonságos kapcsolatot

Budaörs, 2017. december 13. - 2018 első napjától kezdve a Continental lesz a Tour de France hivatalos partnere. A támogatásról szóló megállapodást ünnepélyes keretek között írta alá a napokban Christian Prudhomme, a Tour de France versenyigazgatója, és Nikolai Setzer, a Continental Gumiabroncs divíziójának elnöke.


"A Continental hivatalos partneri státusza a Tour de France esetében magától értetődő lépés számunkra, hiszen mi is gyártunk high-tech abroncsokat versenykerékpárokra. Ezeket a gumiabroncsokat a francia versenysorozatban is használni fogják" - hangsúlyozta Nikolai Setzer. Hozzátette: a Tour de France világszinten is kiemelten fontos rendezvénynek számít, mely a legmagasabb kihívásokat támasztja a kerékpár abroncsokkal szemben. A megfelelő biztonság mellett kiemelt szerep hárul a minél alacsonyabb gördülési ellenállásra. Tavaly kilenc, a Tour de France-on induló csapat versenyzett Continental abroncsokkal, ideértve a verseny győztesét, Christopher Froome-t is.


"Megtiszteltetés számunkra, hogy a Continental is csatlakozik a Tour de France-hoz. A német multinacionális vállalat nemzetközi jelentőséggel bíró cégcsoport, mely több mint 145 éves szakmai tapasztalattal vezető szerepet tölt be az autóipari beszállítók között" - jegyezte meg a megállapodás kapcsán a sorozat versenyigazgatója, Christian Prudhomme. 


A bejelentett együttműködés 2018-tól kezdve ötéves időszakra szól. A Tour de France szponzorizációja lehetőséget teremt a Continental számára, hogy újabb fejlesztéseket tegyen elérhetővé a versenysportok számára. Nem csak a versenyzők használhatnak Continental gumiabroncsokat, hiszen a Tour de France hivatalos, kiemelt szervezőautói is Continental abroncsokon fognak futni.

Kapcsolat
Horti-Dávid Adrienn

Regional Marketing B2C Southeast Europe

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Edison utca 2.

+36 23 511 181

+36 23 511 719