Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image

Sajtószolgálat

Continental fejlesztésekkel aratott sikert a Kamaz gyári csapata

28/03/2018
  • A Kamaz gyári csapata a Continental fejlesztéseit vette igénybe
  • A versenyzőket Dél-Amerika tette próbára a 40. Dakar Rally-n
  • A gumiabroncs-nyomás szabályozással minimalizálhatóak voltak az időveszteségek 

Budaörs, 2018. március 28. – A legendás KAMAZ-Master színeiben induló Eduard Nyikolajev csapata a teherautó kategória győzteseként fejezte be a 2018-as Dakar Rally-t az argentínai Cordobában. Majdnem négy órával előbb értek célba, mint a vetélytársaik, és az idejük a 14 szakasz megtétele után 54 óra, 57 perc és 37 másodperc volt. Szintén sikeres volt a KAMAZ-Master másik, Ayrat Mardeev vezette legénysége, mely a harmadik helyet szerezte meg. A második helyre a fehérorosz Siarhei Viazovich MAZ csapata futott be.


A verseny január 6-án Peru fővárosában, Limában kezdődött. Ez a rally azért volt rendkívüli, mivel a 40. évforduló alkalmából a szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy mind a résztvevők, mind a nézők számára felejthetetlenné tegyék az eseményt. Ennek megfelelően alakították ki a versenyfeltételeket: hét szakasz kivételesen homokos volt, és a verseny három napja a tengerszint felett 3000 méterrel zajlott. Az útvonal teljes hossza elérte a 8700 kilométert.


Annak érdekében, hogy az orosz csapat leküzdje a perui homokhegyeket, a bolíviai Andok nagy magasságait és az argentin úttalan utakat, nemcsak a sofőrök kivételes vezetési képességeire és a KAMAZ gyár kiváló termékeire volt szükség, hanem a Continental remek megoldásaira is. Ez utóbbiba beleértendő a prémium minőségű Continental HCS 14.00R20 gumiabroncs, valamint a ContiPressureCheck, az innovatív gumiabroncsnyomás és hőmérséklet-figyelő rendszer, amelyet egyébként nem módosítottak külön erre a versenyre, hanem pontosan úgy használták, mint ahogy azt már teszik a normál rakományok és haszongépjárművek esetében.


A ContiPressureCheck szenzorok segítségével folyamatosan figyelemmel kíséri a belső nélküli gumiabroncsok légnyomását és hőmérsékletét. Mindegyik érzékelő külön akkumulátorral rendelkezik, amely akár hat évig vagy 600 ezer kilométeren keresztül folyamatos működést biztosít. Az érzékelők jelzései bekerülnek a központi vezérlőegységbe vagy a csatlakoztatott telematikai rendszerbe. Ebben az esetben a KAMAZ-Master mérnökei által kifejlesztett rendszert használták az adatok összegyűjtésére, mégpedig azért, hogy azokat egyesíteni lehessen az ellenőrző rendszer többi elemével. A Continental HCS gumiabroncs-sorozatot eredetileg az építőipari járművek kemény munkakörülményeihez fejlesztették ki. Az abroncsok különleges futófelületének és geometriájának köszönhetően kiváló tapadást biztosítanak, és – ami a Dakar Rally szempontjából létfontosságú - nagyobb ellenállást tanúsítanak a sérülésekkel és a defektekkel szemben.


"A KAMAZ-Master győzelme sokat jelent a Continental számára" - mondta Constantin Batsch, a Truck Tires EMEA alelnöke. "A mi technológiánk, vagyis az érzékelővel felszerelt gumiabroncsok a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel rengeteget segített a csapatnak a verseny alatt az abroncsok nyomásának szabályozásában és az időveszteség minimalizálásában." Ez ugyanígy segíteni fogja a Continental vásárlóit abban, hogy meghosszabbítsák az abroncsaik élettartamát, csökkentsék az állásidőt és az üzemanyag költségeket, valamint azt az összeget, amit gumiabroncsok által érintett egyéb alkatrészekre költenek.

Kapcsolat
Musztrai Ferenc

marketingvezető

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Távíró köz 2-4.

+36 23 511 703

+36 23 511 719