A Continental szponzorálja az új elektromos off-road autóversenyt

31/01/2019
  • Az Extreme E off-road széria részleteiről hivatalosan ma számoltak be Londonban
  • Az új szériában elektromos hajtású SUV-ok versenyeznek egymással extrém időjárási körülmények között
  • A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra

London, 2019.01.31. –  A Continental lesz az új Extreme E off-road elektromos autóverseny sorozat szponzora – derült ki a ma, a szervezőkkel közösen tartott sajtótájékoztatón. A szériában a világ legeldugottabb helyein versenyeznek majd egymással a Continental csúcsminőségű gumiabroncsaival ellátott SUV-ok. A globális megmérettetés az Extreme E szervező csapatának köszönhetően valósulhat meg két éven belül, legalább 12 csapattal. A Continental nemcsak szponzorként, hanem alapítóként a kezdetektől fogva segíti a széria megvalósulását, 2021-től pedig prémium partnere lesz a versenysorozatnak. Az első prototípusok tesztelése már 2019 áprilisában elindulhat.

Indítás

A Continental gumiabroncsai tökéletes tapadást fognak biztosítani, legyen szó a Himalájáról, az Indiai-óceán partjairól, a sarkvidékről, a sivatagról, vagy éppen a trópusokról. A versenysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvésre, éppen ezért a szervezők olyan versenyhelyszíneket jelölnek ki, amelyek ökoszisztémái már most kénytelenek megküzdeni a globális felmelegedéssel járó kihívásokkal.

„Ez az új formátumú versenysport lehetőséget biztosít számunka, hogy demonstráljuk, milyen kiemelkedő teljesítményre képesek gumiabroncsaink még extrém körülmények között is. A versenyzők személyesen is megtapasztalhatják, mit jelent, amikor a teljesítmény és a biztonság találkozik egymással, útfelszíntől függetlenül” – jelentette ki Nikolai Setzer, a Continental AG igazgatóságának tagja.  Hozzátette: a fenntarthatóság megteremtése a vállalat legfontosabb feladatai között szerepel és tökéletesen illeszkedik az Extreme E versenysorozat célkitűzései közé. A technológiai vállalat valamennyi versenyautót felszereli majd a változó terepviszonyokra is alkalmas gumiabroncsokkal.

„Mindig szenvedéllyel viseltettem az egyre gyorsabban fejlődő elektromos járműtechnológia és tiszta mobilitási megoldások iránt, amelyekkel jelentős erőfeszítéseket tehetünk a klímaváltozás megállítása érdekében” – emelte ki Alejandro Agag, a Formula E alapítója és elnöke. Hozzátette: hisz abban, hogy az Extreme E versenysorozat hamarabb fenntarthatóvá teheti bolygónkat, ráadásul ennek megvalósításából olyan nevek veszik ki a részüket, mint Gil de Ferran, a Formula E nagykövete, David Mayer de Rothschild ökológus és felfedező, valamint Fisher Stevens filmrendező.

A Continental alapító partnerként segíti a versenysorozatot, de a kezdeményezéshez már a CBMM, a nióbium termékek legnagyobb beszállítója is csatlakozott. A versenysorozattal kapcsolatos további friss információk a hivatalos weboldalon (www.extreme-e.com), valamint az alábbi social média csatornákon érhetők el: