A Continental nyári abroncsát példamutatónak értékelte az AutoBild Allrad magazin

15/04/2019
  • A PremiumContactTM 6 a legmagasabb értékelést kapta a városi terepjárók tesztjén
  • A teszt során tíz darab 225/55 R 17 méretű városi terepjáró abroncsot tettek próbára

Budaörs, 2019.04.15. - Az összkerékhajtású járművekre specializálódott AutoBild Allrad magazin legújabb számában (2019/4) számol be legutóbbi tesztjéről, amelyben tíz különböző kompakt városi terepjáróra tervezett abroncsot próbáltak ki a 225/55 R méretben.

A gumiabroncsok között helyet kapott a Continental PremiumContactTM 6 abroncsa is, amely végül bezsebelte a legmagasabb, "példamutató" értékelést. Az újságírók elismerően nyilatkoztak a gumiabroncs száraz úton való kimagasló kezelhetőségéről, valamint a vizes és száraz aszfalton tanúsított rövid féktávolságáról.

A tesztben európai, amerikai és ázsiai gyártóktól származó abroncsokat használtak. Bár az AutoBild Allrad a legtöbb gyártmányt megfelelőnek értékelte a biztonsággal kapcsolatos szempontok terén, az egyik ázsiai termékkel kapcsolatban kritikai észrevételeket is megfogalmaztak. Az újságírók szerint egy olcsó távol-keleti abroncs kifejezetten gyengén teljesített vizes úton. Száraz és vizes aszfalton pedig veszélyesen hosszú féktávolságot produkált jelentős alulkormányozottság mellett. Éppen ezért a tesztelők „nem ajánlott” minősítéssel látták el.

A PremiumContactTM 6 egy nyári személyautó és városi terepjáró abroncs a kompakt és annál nagyobb kategóriák számára. A kínálat jelenleg 120 változatot tartalmaz, akár 300 km/órás sebességhatárig.