Női versenypilóta fogja tesztelni az Extreme E gumiabroncsait

30/08/2019
  • Sikeres svéd versenypilóta teszteli az Extreme E versenysorozatra kifejlesztett nagyteljesítményű abroncsokat, amelyeket a világon egyedülálló elektromos verseny SUV-okra fejlesztettek ki.

Budaörs, 2019. augusztus 30. –  Egy svéd pilóta, Mikaela Åhlin-Kottulinsky lesz a Continental új tesztpilótája, aki az Extreme E sorozatban futó elektromos SUV-okra fejlesztett nagyteljesítményű gumiabroncsokat fogja tesztelni. Tavaly ő lett az első nő, aki futamgyőzelmet ért el a Skandináv Túrautó-világbajnokságon. Idén pedig a svéd PWR-csapat színeiben már a szezon első versenyén megszerezte a pole-pozíciót, a futamot pedig meg is nyerte.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky megtiszteltetésnek érzi, hogy az úttörőnek számító Extreme E tesztpilótája lehet. „Ez egy fantasztikus projekt, nagyon örülök, hogy én is vezethetem ezt az elektromos meghajtású SUV prototípust, és remélem, hogy a világ minden pontján sikerül felhívni a figyelmet a klímaváltozásra. Számomra ez elképesztően izgalmas utazás lesz, még mielőtt kezdetét venné a versenyszéria”- jegyezte meg a felkérés kapcsán a 26 éves hölgy. Mikaela tehetségét nagyapjától, Freddy Kottulinsky-tól örökölte, aki 1980-ban megnyerte a Párizs-Dakar ralit

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a Continental az Extreme E versenysorozat hivatalos, alapító partnere. A versenyen csak elektromos meghajtású SUV prototípusok indulnak azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás globális hatásaira. További információ a www.EngineeredForTheExtreme.com oldalon érhető el.