A Continental téli gumiabroncsa első helyet szerzett az AutoBild tesztjén

04/10/2019
  • Az abroncs kezelhetősége minden időjárási körülmény között a legjobbnak bizonyult
  • Az Auto Bild a Continental-csoporthoz tartozó Semperit és Uniroyal termékeit is kedvezően értékelte

Budaörs, 2019. október 4. – Nagyszabású téli gumiabroncs tesztet készített a német Auto Bild magazin (19/39 szám). Az újságírók a világ egyik legátfogóbb tesztjét valósították meg, ugyanis 53 féle abroncsot próbáltak ki. A legjobbnak a Continental WinterContact TS 860-as gumiabroncs bizonyult a 225/45 R17-es méretben, amely a legmagasabb szintű, „példaértékű” értékelést kapott.

Az újságírók számos nemzetközi gumiabroncs-gyártó termékét kipróbálták és a tesztek során 16 féle szempontot vettek figyelembe. A teszteket havas, vizes és száraz úton hajtották végre egy BMW 1-es szériaautó közreműködésével. „A győztes abroncs annak köszönheti sikerét, hogy minden időjárási körülmény között a legjobb kezelhetőséget nyújtotta. Kedvező tulajdonságai között említhető a közvetlen kormányzási reakció, a stabil oldal irányíthatóság, a nagy futóteljesítmény és az alacsony gördülési ellenállás” – olvasható a teszt értékelésében.

Az Auto Bild vizsgálatában részt vevő téli gumiabroncsok közé a Continental csoporthoz tartozó Semperit és Uniroyal márkák is bekerültek. A Semperit Speed-Grip 3 gumiabronccsal kapcsolatban az újságírók azt nyilatkozták, hogy minden körülmény között ideális, megfelelő téli tulajdonságokkal rendelkezik. Az értékelés során pedig „jó” minősítést kapott. Az Uniroyal MS Plus 77 esőabroncs ugyancsak a „jó” értékelési kategóriába került. A tesztelők szerint ezen abroncs futófelületi mintázata stabil kezelhetőséget biztosít bármilyen időjárási körülmény esetén, emellett jó oldalirányú kezelhetőséggel és alacsony gördülési ellenállással bír.