A Continental abroncsa lett a legjobb az ADAC tesztjén

26/02/2020

• A PremiumContact 6 kapta a legjobb minősítést a teszten
  • Az EcoContact 6 a legjobb osztályzatot kapta az üzemanyag-fogyasztás és a kopás terén
  • Az ADAC, a TCS és az ÖAMTC két, középkategóriás-autók, kisteherautók, SUV-k és nagyobb limuzinok által használt abroncsméretet tesztelt

Budaörs, 2020. február 26. – Az ADAC, az ÖAMTC és a TCS – német, osztrák és svájci autóklubok – nyilvánosságra hozták azon a tesztjük eredményét, amely során 225/40 R 18 és 235/55 R 17 nyári gumiabroncsokat vettek górcső alá (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch).

A tizenhat tesztelt, kompakt és középkategóriás modellekhez készült, 18 colos gumiabroncs közül a PremiumContact 6 végzett az élen, megosztva az első helyet az egyik versenytárs termékével. A közepes méretű SUV-ok, kisteherautók, mint például a VW Transporter, és a nagyobb limuzinok által használt 17 colos modellek versenyében az EcoContact6 a „kielégítő” (ADAC) és az „ajánlott” (ÖAMTC / TCS) minősítést kapta. Az autóklubok egy VW Golf GTI-t használtak a nagyobb abroncsok teszteléséhez, a SUV-abroncsokhoz pedig egy Ford Kugát.

Indítás

A PremiumContact 6 értékelése során a klubok elsősorban az abroncs nedves utakon való kiemelkedő teljesítményét hangsúlyozták ki: „kiváló eredmények a vizes utakon (kifejezetten a fékezés és kezelhetőség terén)”. Emellett 12 különböző márkájú abroncs vizsgálata során az EcoContact 6 a „kiváló eredmények az üzemanyag-fogyasztás és a kopás terén”, valamint a „száraz utakon is jó” értékelést kapta.

A 18 colos abroncsok a kompakt személyautók számára a legalkalmasabbak, mint például a VW Golf, illetve a középkategóriás modellek, mint amilyen a BMW 3-Series vagy a Mercedes C-Class. A 17 colos abroncsok pedig a közepes méretű SUV-ok, mint a Ford Kuga vagy a VW T6 Transporter, és a nagyobb limuzinok, mint például a Mercedes S-Class, vagy az Audi A7 méreteihez passzolnak.