A Continental SportContact 6 lett a mezőny legjobbja az AutoBild Sportscars tesztjén

19/03/2020
  • A csúcstechnológiás sportabroncs kilenc versenyzőt utasított maga mögé
  • A Continental abroncsa „nagyon jó” vagy "jó" értékelést kapott mindegyik tesztelési kategóriában
  • Az eredmények azt mutatják, hogy az olcsó abroncsok "veszélyesen hosszú féktávval rendelkeznek nedves és száraz utakon"

Budapest, 2020. március 19. - "Hot Wheels” cím alatt az AutoBild Sportscars közzétette legújabb éves nyári gumiabroncs tesztjének eredményeit (2020. 4. szám, 83. o.), mely során a Continental SportContact6 abroncsa „példás” értékelésével szerezte meg az első helyet a dobogón. "Kiváló sport gumiabroncs, amely pontos kormányzással, sportos-dinamikus kezelhetőséggel és rövid féktávval működik száraz körülmények között, vizes úton pedig stabil oldalirányú irányíthatóságot és kitűnő aquaplaning-ellenállást biztosít" - áll a magazin teszteredményekről írt összefoglalójában. Az AutoBild Sportscars 245/35 R 19 abroncsokat tesztelt az első tengelyen, és 265/35 R 19 gumikat a hátsón, a tesztjármű pedig egy AMG C 63 volt. A SportContact 6 mind a nyolc tesztelési kategóriában száraz és vizes úton is vagy a "jó", vagy a "nagyon jó" minősítést kapta, illetve a gördülési ellenállását is "jó"-ra értékelték.

Indítás

Az egyik olcsó, ázsiai vállalat által gyártott gumiabroncs kevésbé meggyőző eredményekkel végzett: „Alacsony minőségű futófelület mintázatával veszélyesen hosszú féktávokat okoz a csapadékos és száraz úton egyaránt; változékony kezelhetősége; lassú és laza kormányreakció jellemzi, gördülési ellenállása magas l” – foglalták össze a tesztsofőrök. Az általuk csak „silány gumi”-ként említett abronccsal kapcsolatos meglátásaik már egyből, a kezelhetőség száraz aszfalton történő vizsgálata után egyértelműek voltak: „Nem jó élmény ezzel vezetni, és nem is biztonságos.”