Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image

Sajtószolgálat

Tour de France 2020 új időpontban: Augusztus 29-től szeptember 20-ig fog tartani a legendás kerékpárverseny

27/04/2020

Budaörs, 2020.04.27. - A francia elnök április 13-i beszéde után -amely a COVID-19 járvány terjedésének megfékezése érdekében az országban tartandó nagyszabású események betiltásáról rendelkezett július végéig- a Tour de France szervezői a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséggel (UCI) egyetértésben úgy határoztak, hogy elhalasztják a Tour de France-t, melyet így augusztus 29. és szeptember 20. között rendeznek meg.

Az eredetileg június 27. és július 19. közé tervezett Tour de France útvonala változatlan marad, továbbra is Nizzától Párizsig fog tartani.

Az elmúlt pár hét során folyamatos párbeszéd zajlott a versenyzők, a csapatok, a szervezők, és más érintett felek között az UCI támogatásával, akiknek feladata most az új globális kerékpáros menetrend megtervezése, melyben a Tour de France természetesen kiemelt helyet kap.

A Tour de France szervezői állandó kapcsolatban állnak, valamint megállapodásra jutottak az összes érintett féllel, a helyi közösségektől kezdve az állami hatóságokig.

A legendás kerékpárverseny kiemelt szponzora, a Continental felelős vállalatként támogatja a nehéz, azonban jelen helyzetben legfelelősebb döntést. „Számunkra elsődleges a közlekedésbiztonság megteremtése, Vision Zero koncepciónkkal -mely lényege a balesetek számának nullára redukálása- is ezt kívánjuk támogatni. Emellett az egészségmegőrzésnek is kiemelt figyelmet kell szentelnünk, különösen a jelenlegi nehéz időszakban, még abban az esetben is, ha az egy ilyen nagy múltra visszatekintő verseny elhalasztásával jár együtt” – mondta el Musztrai Ferenc, a Continental Hungaria Kft. marketingvezetője.

A női versenyt, a La Course by le Tour de France-t - melyet eredetileg július 19-én, a Champs-Elysées-n rendeztek volna meg - szintén elhalasztják egy egyelőre még meg nem határozott dátumra.. Hasonló a helyzet az Etape du Tour amatőr kerékpárverseny 30. szezonjával is, amely eredeti időpontja július 5-én lett volna. 

A verseny szervezői hangsúlyozták, hogy szeretnének köszönetet mondani a kerékpározás minden érdekeltjének, a Tour de France partnereinek, a közvetítőknek, valamint az összes helyi önkormányzatnak együttműködésükért és támogatásukért. Bíznak benne, hogy a 2020-as Tour de France is segíteni fog túllendülni a jelenlegi nehéz időszakon.

Kapcsolat
Horti-Dávid Adrienn

Regional Marketing B2C Southeast Europe

Continental Hungaria Kft.
2040 Budaörs, Edison utca 2.

+36 23 511 181

+36 23 511 719