A Continental TKC 70 mintázata lett a KTM 390 Adventure hivatalos abroncsa

14/05/2020

A KTM új modellje, a 390 Adventure 2020-ban kerül forgalomba a Continental TKC 70 abroncsaival szerelve. A motor ideális választás azok számára, akik csak most ismerkednek a terepmotorozással.

Új KTM motor TKC 70 abroncsokon!

TKC 70 abroncs

Az új motort hatalmas pozitív visszhanggal fogadták. A KTM új modelljének testvérei, az Adventure és a Super Adventure teljesítménye és technológiája miatt a KTM márka abszolút referenciának számít a túra-enduro szegmensben.

A KTM, a 390 Adventure modellel főleg az A2-es jogosítvánnyal rendelkező motorosokat célozza meg. Az új modellt egy 373cc-s, egyhengeres motor hajtja, 44 lóerővel és 37 Nm-es nyomatékkal 7000-es fordulatszámon. Teli tankkal a motor 172 kg. A motort hatsebességes váltóval kapjuk kézhez, amely gyorsváltóval van ellátva, így kuplung használata nélkül is tudunk váltani a fokozatok között.

Bár a motoron elöl 19 colos, hátul 17 colos kerekek vannak, így off-road használatra is kiválóan alkalmas, ezt a kivitelt inkább aszfaltra tervezték. A kerekeket egy 43 mm-es WP APEX villa fogja közre, amelyhez egy 170 mm-es állítható keménységű teleszkóp csatlakozik. A motorhoz BYBRE fékek tartoznak, 320 mm-es féktárcsával és négydugattyús radiális féknyereggel.

A Continental TKC 70 mintázata 70%-ban aszfalt, 30%-ban off-road abroncs. Gyártása során több innovatív technológiát is ötvöztek, ezért jelent elsőrangú választást a KTM új modelljére is. A MultiGrip technológia egy speciális hőkezelési eljárásnak köszönhetően homogén térhálósodást eredményez, így az abroncs tapadása mindenütt egységesen kiemelkedő lesz. Az abroncs vállrésze rugalmassá, a futófelület pedig kopásállóvá válik a technológia alkalmazása révén. A ZeroDegree technológia azt jelenti, hogy a „0 fokos”, diagonális övszerkezet nagy sebességnél is kiemelkedő stabilitást, illetve úttartást biztosít. A RainGrip pedig az ultramodern „Wet Grip” anyagkeverék alkalmazása révén szavatol átlagon felüli tapadást vizes útfelületeken, nem mellesleg nagyobb futásteljesítményt is garantálva.