Team Movistar

Sikerrel zárta a Tour de France 2020-at a Continental

29/09/2020

• Felszabadult szurkolók és magas elérés világszerte
  • Hat csapat alkalmazta a Continental fejlett technológiáját
  • A PremiumContact 6 a kísérő járművek biztonságáért és pontos kezelhetőségéért

Budaörs, 2020. szeptember 28. – Egyforma figyelem szegeződött az autógumikra és a kerékpárabroncsokra – az idei Tour de France során a beszállítóként és az öt főszponzor egyikeként betöltött kettős szerepében a Continental márkára világszerte kiemelt médiaérdeklődés irányult. 1800 akkreditált újságíró, 100 TV csatorna és 7000 órányi közvetítés – nagyjából 1,4 milliárd ember követte végig a Tour de France-ot tévén keresztül, és a koronavírus ellenére is körülbelül 12 millió néző szurkolt a versenyzőknek élőben a helyszíneken – akik közül szinte mindannyian maszkot viseltek. Augusztus 29. és szeptember 20. között 176 profi kerékpáros küzdött meg a pontokért, időeredménykért és szakaszgyőzelmekért.

A Sunweb, a Groupama-FDJ, a Bahrain McLaren, az Arkéa-Samsic, valamint az INEOS, és a tavalyi év legjobb csapatteljesítményét elérő Movistar - vagyis a világ legkeményebb kerékpáros versenyén résztvevő csapatok közül hatan is élvezhették a Korbachban kézzel készített gumiabroncsok magas minősége és megbízhatósága által nyújtott előnyöket. A tíz legjobb helyezést elérő versenyző közül hárman használtak Continental abroncsokat. Végül az ország öt hegyvonulatát átszelő 3470 kilométer megtétele után a UAE Team Emirates színeiben szereplő szlovén Tadej Pogačar végzett az első helyen, honfitársa, Primož Roglič (Team Jumbo-Visma) és az ausztrál Richie Porte (Team Trek-Segafredo) előtt. Csakúgy, ahogyan az előző évben is, a csapatversenyen a Continental abroncsokkal versenyző Movistar diadalmaskodott. A verseny 21 szakaszából összesen négyet Continental gumikkal nyertek meg.

A vállalat amellett, hogy kerékpárabroncsokat szállított Franciaországba, a Tour de France hivatalos gumiabroncs-szponzoraként is funkcionált. Az emberfeletti teljesítménnyel járó kerékpárverseny rendszeresen megköveteli a versenyzőktől és felszerelésüktől is, hogy állóképességük felső határán teljesítsenek, de mindez vonatkozik az asszisztensekre, az időmérőktől a semleges anyagbeszállítókon át az egészségügyi szakemberekre is. Éppen ezért a Continental a Tour de France hivatalos szolgáltató autóit, valamint a csapatok (beleértve az FDJ-t is) támogató járműveit PremiumContact 6 abroncsokkal látta el. Ez a közép- és prémium-kategóriás járművek számára alkalmas high-tech termék, melynek maximális sebességét 300 km/órára hitelesítették, a kényelmes luxusautó-abroncsok, valamint a személyautók sportváltozatai által használt abroncsok jellemzőit ötvözi. Kényelmet, pontos kezelhetőséget, és maximális biztonságot nyújt, miközben kedvező környezetvédelmi tulajdonságokkal bír. Mindez azt jelenti, hogy a PremiumContact 6 a kísérő járművek számára ugyanúgy ideális, amikor eső áztatta lejtős utakon kell nagy sebességgel száguldaniuk, mint amikor hosszú egyenes úton kell haladniuk, vagy amikor izzasztó hőségben kell felérniük a sziklás hegycsúcsra. Az összes, a járművek által alkalmazott abroncsot helyben, a franciaországi sarregueminesi gyárban gyártották.

A.S.O. Alex Broadway

Regional Marketing B2C Southeast Europe