stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Évente 73 utazás a Földről a Marsra

02/11/2020
  • Minden évben 17 milliárd kilométert tesz meg a vásárlók által visszaküldött áru
  • Négyből egy kamion távértékesítő vállalkozások visszáruit szállítja
  • A megfelelő gumiabroncs választásával csökkenteni lehet az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást

Budaörs, 2020. október – Mivel így nem kell nagy távolságokat megtenni, illetve parkolóhely keresésre sem kell időt fecsérelni, az e-kereskedelem egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a vásárlók körében. Az Amazon és a hozzá hasonló cégek bevételei már jó ideje évről évre növekednek, emellett mivel a koronavírus-járvány elleni küzdelem során meghozott intézkedések hatására számos vállalkozás kénytelen volt bezárni kapuit, a szektor újabb jelentős lendületet kapott. A Német E-kereskedelmi és Távértékesítő Szövetség (BEVH) adatai szerint csak Németországban a vásárlók összesen 20,2 milliárd eurót költöttek online vásárlásra 2020 áprilisa és júniusa között. Ez majdnem hárommilliárd euróval több a tavalyi év ugyanezen időszakának számaihoz képest. Azonban a fellendülésnek árnyoldalai is vannak: a szállítmányozási szolgáltatók körülbelül 60 milliárd kilométert tesznek meg a kiszállítások során Európában és az Egyesült Államokban, és ebből közel 17 milliárd kilométeren visszárut szállítanak. Ez utóbbi távolság annyit tesz, mintha 73-szor elutaznánk a Földről a Marsra. Mindez azt jelenti, hogy négyből egy kamion a visszaküldött áruk szállításával foglalkozik, és ezalatt mintegy 1,5 milliárd kilogrammnyi szén-dioxidot bocsát ki a légkörbe.

Mindezek tudatában nem meglepő, hogy az EU szén-dioxid-kibocsátást csökkentő intézkedésekre kötelezi a teherautó-gyártókat. 2025-re minden kamiongyártónak 15%-kal kell csökkentenie a nehéz tehergépjárművek által kibocsátott szén-dioxid mennyiségét a 2019-es átlaghoz képest. 2030-ra a csökkenésnek már 30%-nak kell lennie. A gumiabroncsok jelentős szerepet játszhatnak ennek a nagyratörő célnak az elérésében. A legfontosabb tényező ebben a helyzetben a gördülési ellenállás, mivel nagy hatással van az üzemanyag-fogyasztásra, ami pedig közvetlen kapcsolatban áll a jármű szén-dioxid kibocsátásával. Így tehát a megfelelő abroncs kiválasztása mind a környezet, mind a flottakezelő számára jelentős előnyökkel jár.

Azonban nem csak a flottakezelők tudnak nagymértékben hozzájárulni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez, és egyúttal a környezet védelméhez, valamint a klímaváltozás mérsékléséhez. Bárki segíthet, aki úgy dönt, hogy interneten rendel meg egy adott terméket. Mindössze arra van szükség, hogy a vásárló egy kicsivel jobban átgondolja az online vásárlását, és elkerülje azt, hogy a házhoz szállított áru nagy részét vissza kelljen küldeni.

Regional Marketing B2C Southeast Europe