Az ORFK-OBB és a Continental együttműködést köt a biztonságos közlekedésért

17/11/2020

Budapest, 2020. 11. 17. - Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá november 17-én az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Continental Hungaria Kft. a biztonságos közlekedés elősegítéséért.

Az ORFK-OBB és a prémium gumiabroncsokat gyártó technológiai vállalat a biztonságos magyar közúti közlekedés elősegítése és támogatása, valamint a közlekedésben résztvevők baleseti kockázatának, és a közlekedési balesetek, halálesetek számának csökkentése érdekében működik együtt.  „Szeretnénk felhívni a járművezetők figyelmét a szezonális gumiabroncscsere szükségességére, illetve a nem megfelelő gumiabroncs használatból eredő kockázatokra és azok lehetséges hatásaira a közlekedésben résztvevő többi szereplő számára. Örömmel tölt el minket, hogy ebben a missziónkban hivatalosan is a Continental Hungaria Kft. lesz a partnerünk” – mondta el Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos, ügyvezető elnök.

„Nagyon örülünk, hogy az ORFK-OBB-vel együttműködve hívhatjuk fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre, és arra, hogy ebben milyen fontos szerepet játszik a körülményeknek megfelelő gumiabroncsok használata és azok állapota. Vállalatunk egyik fő célkitűzése a halálos közúti balesetektől mentes közlekedés megvalósítása, ahogy nemzetközileg, minden országan zászlónkra tűztük, a Vision Zero” – mondta el Rábai Dániel, a Continental délkelet-európai régiós vezetője az együttműködési szándéknyilatkozat aláírását követően.

Az ORFK-OBB és a Continental a jövőben is rendszeresen indít közös kampányokat oktatási és prevenciós céllal annak érdekében, hogy minél kevesebb baleset történjen a magyar utakon. Közös céljuk, hogy a széles tömegek számára is világossá váljon a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség, valamint az, hogy a gépjármű műszaki állapota és láthatósága elválaszthatatlan összetevői a biztonságos közlekedésnek.

Regional Marketing B2C Southeast Europe