Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image1_lg

Technológia

ContiSilent™ – a csendes gumiabroncs

A csend a luxus hangja

topic_intro_image1

A Continental által kifejlesztett ContiSilent™ egy zajcsökkentő technológia.

Gyors áttekintés

  • Bármilyen útfelületen mérsékelt gördülési zaj
  • Időjárási körülményektől független teljesítmény
  • Változatlan biztonsági és vezetési tulajdonságok
  • A technológia nem csökkenti sem a futásteljesítményt, sem a terhelhetőséget
  • Nem igényel különleges felszerelési és tárolási eljárást

A ContiSilent™ technológia alapelve

Alacsonyabb zaj, nagyobb komfort

A Continental által kifejlesztett ContiSilent™ egy zajcsökkentő technológia. Ez az innovatív fejlesztés jelentősen csökkenti az utastérben keletkező zaj mértékét. A ContiSilent™ abroncsok belső falán, a futófelület alatt egy poliuretán habból készült hangtompító található, melynek szerkezete a hőmérséklettől függetlenül állandó marad.

A ContiSilent™ maximum 9 dB-lel csökkenti az utastérben hallható zaj erősségét, melynek mértéke függ az autó típusától, az útfelület állapotától, valamint a sebesség nagyságától. A ContiSilent™ technológiával ellátott abroncsok oldalfalán egy teljesen egyértelmű jelölés található, amely arra utal, hogy az abroncs ilyen rendszerrel van ellátva. Ezek az abroncsok teljesen kompatibilisek a normál kereskedelmi forgalomban kapható keréktárcsákkal. Az újítás nem befolyásolja sem a vezetési tulajdonságokat, sem a futásteljesítményt, sem pedig a terhelhetőséget. Használat esetén a Continental mind a négy kerékpozícióban ContiSilent™ abroncsok felszerelését javasolja.


Technikai információk

topic_intro_image1

A ContiSilent™ abroncsok belső falán, a futófelület alatt egy poliuretán habból készült hangtompító található.

topic_intro_image1

A ContiSilent™ még nagy sebesség esetén is közel 9 dB-lel csökkenti az utastérben hallható zaj erősségét. Ennek mértéke függ az autó típusától, az útfelület állapotától, valamint a sebesség nagyságától.