Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image1_lg

Technológia

ContiSupportRing (CSR)

Egy innovatív technológiai fejlesztés, amely defekt esetén is lehetővé teszi az út folytatását

topic_intro_image1

A ContiSupportRing egy innovatív technológiai fejlesztés, amely defekt esetén is lehetővé teszi az út folytatását.

Gyors áttekintés

  • Használata semmilyen hatással nincs a gumiabroncs teljesítményére rendeltetésszerű alkalmazás mellett
  • Használatával további 200 km tehető meg defekt esetén
  • Könnyű össze- és szétszerelni a normál kereskedelmi forgalomban kapható gumiabroncsokkal és keréktárcsákkal 
  • A DaimlerChrysler tulajdonában lévő Maybach a terméket elsőszerelésként használja
topic_intro_image1

A ContiSupportRing alapelve

A ContiSupportRing egy lézerhegesztett lapos acélgyűrűből készül, amely végső formáját egy újonnan kifejlesztett, rotációs hengerlési eljárásnak köszönheti. A gyűrű alapanyaga egy speciális összetételű rozsdamentes acélöv, amely kimagasló mechanikai tulajdonságokkal, pl. húzó- és szakítószilárdsággal rendelkezik.

A ContiSupportRing alapelve rendkívül egyszerű. Egy könnyű acélgyűrű (1) és egy rugalmas oldalkialakítás (2) kapcsolódik egymáshoz, amely egy normál keréktárcsára van felszerelve, egy normál gumiabronccsal.


topic_intro_image1

Technikai információk

Kommunikáció a vezető és az abroncs között

A ContiSupportRing annyira hatékony, hogy a vezető esetleg nem is veszi észre a nyomásvesztést vagy a defektet. A biztonság megőrzése érdekében szükség van arra, hogy a vezető értesüljön a defekt tényéről, és így fokozott körültekintéssel vezessen. Ezért a ContiSupportRing rendszerét csak abban az esetben szabad használni, ha a gépkocsi figyelmeztető rendszerrel van ellátva. Ezt a funkciót a TPMS (Abroncsnyomás-felügyelő Rendszer) vagy a DDS (Légnyomás-ellenőrző Rendszer) rendszerek töltik be, melyek gyártását a Continental ugyancsak végzi. Ezek a figyelmeztető rendszerek értesítik a vezetőt a műszerfalon elhelyezett jelzésen keresztül, hogy légnyomásvesztés következett be.

A többek között gumiabroncsok gyártásával foglalkozó Continental AG a "Stahl-Innovationspreis 2006" keretében elismerő díjazásban részesült az Acéltermékek kategóriájában.