Személyautó és transzporter abroncsok

Egy jármű szakadó esőben halad

Négyévszakos gumiabroncs vásárlási útmutató

Minden, amit tudnia kell a négyévszakos gumiabroncsok vásárlásáról

 

Gyors tudnivalók: mely négyévszakos abroncsok a legjobbak Ön számára?

  • A négyévszakos abroncsok sokféle járműre alkalmasak, a személyautóktól a SUV –okon, elektromos járműveken át egészen a kamionokig
  • A Continental négyévszakos abroncsok büszkén mutatják az M+S jelet és a 3PMS jelet, miszerint téli vezetésre alkalmasak és megfelelnek a legtöbb ország téli abroncsokra vonatkozó jogszabályainak
  • A Continental négyévszakos abroncsok elektromos járművekre (EV) is alkalmasak, képesek kezelni az EV –k által a súlyukból és azonnali nyomaték képességeik miatt támasztott magasabb elvárásokat 
  • A Continental négyévszakos abroncsok prémium termékskálája minden SUV –ra tehető

A négyévszakos abroncsok mindkét világ legjobbját adják a sofőrnek: a profilmélység a legtöbb időjárási viszonyhoz alkalmas, a meggyőző profil élettartam és a kerékcserével járó bonyodalmaktól, valamint a nyári és téli abroncsok tárolásától való megszabadulás minden évben. Tökéletes megoldást jelenthetnek, ha enyhe égövben él.

A szezonális abroncsok jelentik a legjobb választást, ha kemény telekkel vagy forró nyarakkal kell szembenéznie.

Tudja meg, hogy a négyévszakos abroncsok megfelelőek –e Önnek, fedezze fel, mely négyévszakos abroncsok a legjobbak személyautóra, EV –re, SUV –ra vagy kamionra, és tanulja meg felismerni a négyévszakos jelölést az oldalfalon.

Mire kell figyelni, mielőtt négyévszakos abroncsokba fektetne

Gondolja át, hogy hol fog vezetni és milyen gyakran. Ha van egy SUV –ja, mellyel finoman vezet a városban, de rendszeresen kell terepre is mennie, olyan abroncsra van szüksége, mely minden terepre való a legjobb úttartási besorolással és profilkopás garanciával. Vagy talán éppen egy személyautót vezet, mely csaknem minden időt városi környezetben tölt? Ebben az esetben lehet, hogy inkább a fékteljesítményre, üzemanyag-hatékonyságra és aquaplaning teljesítményre akar összpontosítani.

Természetesen az Ön biztonsága és nyugalma a mi fő szempontunk. Használja az abroncsvásárlási útmutatónkat, a Continental Abroncskeresőt, hogy rátaláljon a tökéletes új abroncsokra, bármilyen járművet is vezet:

A LEGJOBB NÉGYÉVSZAKOS ABRONCSOK A LEGJOBB EGÉSZ ÉVES TELJESÍTMÉNYÉRT

A kiváló teszteredményeink magukért beszélnek. A Continental díjnyertes abroncsai brilliánsan teljesítenek pártatlan ipari tesztekben és egész évben ki tudják elégíteni a gumiabroncsok iránti szükségleteit. Válasszon egyet!

Hogy néz ki a négyévszakos jelölés az oldalfalon?

Közeli fotó egy négyévszakos Continental abroncsról, amin megtekinthetők az M+S és 3PMSF szimbólukom

Az oldalfal sok információval szolgál az autó abroncsról, ha tudja hogyan kell leolvasni. Tudjon meg többet itt

Hogy biztos legyen abban, hogy a négyévszakos abroncs optimális teljesítményt tud majd nyújtani minden időjárási viszony közepette (a legszélsőségesebb eseteket leszámítva), két dologra kell figyelni az oldalfalon: az „M+S” és a „3PMSF”, azaz háromcsúcsú hegy hópehely jelölésre – szó szerint egy háromcsúcsú hegy egy hópehellyel a belsejében.

Az „M+S” az abroncs sárban és hóban való vezethetőségét mutatja, míg a „3PMSF” jelölés azt jelöli, hogy a szakértők az abroncsot hóban való használatra biztonságosként tanúsították. A három hegycsúcs jel azt is jelenti, hogy a gumiabroncs olyan régiókban való használatra alkalmas, ahol a téli abroncsok meglétét jogszabály írja elő.

A Continental négyévszakos abroncsok mindkét jelöléssel rendelkeznek, hihetetlenül sokoldalú és remek befektetéssé téve azokat. Ugyanakkor téli gumiabroncsokat kell használnia, ha kemény téli viszonyok között vezet, ahol a hőmérséklet rendszerint fagypont alá esik.

Szezonális vagy négyévszakos abroncsok elektromos járművekre?

Egy elektromos jármű töltőre dugva

Az elektromos járművek jelentik a jövőt, de míg a széndioxid lábnyomuk számottevően alacsonyabb, az abroncsokra nehezedő nyomás jóval nagyobb. Miért is? Az autó akkumulátorok nehezek, így nagyobb nyomás nehezedik a kerekekre, továbbá az EV azonnali nyomatéka további terhelést ró az abroncsokra és megnövelik a profil kopását. Az extra súly a féktávot is növeli.

Lényegében arról van szó, hogy ha Ön elektromos járművet vezet, különösen ügyelnie kell az abroncsok ápolására, legyen szó szezonális vagy négyévszakos abroncsokról, és erősebb gumiabroncsot kell választania egy belső égésű autóhoz képest.

Számos módon a nyári és téli abroncsok közötti váltogatás tűnhet a legjobb választásnak EV esetén. Ugyanakkor a Continental négyévszakos abroncsok mögött meglévő haladó kutatás és vezető technológia biztosítja, hogy mind alkalmasak EV –hez való használatra, jó profilélettartamot nyújtva akár további terhelés alatt is.

Mely négyévszakos abroncsok a legjobbak SUV -ra?

SUV négyévszakos abroncsokkal

A Continental négyévszakos abroncsok széles skáláját nyújtja, melyek a kategóriájuk legjobbjai, bőséges profilélettartam garanciával.

  • Ha cross-overt vezet, a városban való vezetésre kell a legtöbbet gondolnia. A Continental négyévszakos abroncsai kiváló kormányozhatóságot, üzemanyag-hatékonyságot és akár zajcsökkenti technológiát nyújtanak egész évben a sima és csendes utazáshoz.
  • Az e-SUV akkumulátor súlya és azonnal nyomatéka azt jelenti, hogy a gumi összetételnek az EV négyévszakos abroncsokban különösen robosztusnak kell lennie, hogy Ön a lehető legjobb tapadást és legjobb fékválaszt kapja. Ha terepre akarja vinni az e-SUV –ot, meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt a kisebb gördülési ellenállással járó sima profil és az optimális úttartást képviselő minden terepen való vezetés között.
  • Az ultra-nagy teljesítményű SUV –oknak olyan prémium gumiabroncsra van szükségük, mely kiváló kormányozhatóság nyújt maximális tapadásszint, valamint hosszabb profilélettartam mellett. A Nagyteljesítményű Technológiai Központ (HTPC) folyamatosan fejleszt innovatív technológiákat a nagyteljesítményű abroncsok javítására, valamint új profilmintázatok létrehozására, hogy lehetővé tegyék a nagyteljesítményű SUV –ok számára, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.

A többit bízza ránk, ha a négyévszakos abroncsokból származó biztonságról, teljesítményről és hatékonyságról van szó, a Continental sínen van.

Kapcsolódó tartalmak

Négyévszakos abroncsok: profilmélység, gumiabroncs jogszabályok és mikor cseréljük le a négyévszakos abroncsokat

Egy személy ellenőrzi a profilmélységet abroncsán

Ismerje meg a főbb tényeket a négyévszakos abroncsokat, profilmélységre vonatkozó gumiabroncs jogszabályokat és az csere időpontját illetően.

Tudjon meg többet

Hogyan működik a négyévszakos abroncs?

Egy jármű halad az óceáni úton négyévszakos abroncsokkal

Hogyan működik a négyévszakos abroncs? Miben különböznek a négyévszakos abroncsok a télitől és a nyáritól? Ismerje meg a főbb tényeket a négyévszakos gumiabroncsokról!

Tudjon meg többet

Négyévszakos gumiabroncsok lakóautóra

A motorhome with all-season tires in a scenic ocean setting

Ahogy növekszik a lakóautók népszerűsége, ideje elővenni a lakóautóra való legjobb abroncsokat.

Tudjon meg többet