Személyautó és transzporter abroncsok

Négyévszakos abroncs

Hogyan működik a négyévszakos abroncs?

Mit kell tudnia a négyévszakos abroncsokról

Egy jármű esős időben halad a nedves úton

Gyors tudnivalók: a fő dolgok, amiket tudnia kell a négyévszakos abroncsokról:

  • A legjobb nyári és téli abroncsokat ötvözik egyetlen négyévszakos abroncsba, mely meleg és hideg, vizes és száraz időjárási viszonyok között is jól teljesít
  • A négyévszakos abroncs azt jelenti, hogy a sofőr ugyanazt az abroncskészletet használhatja egész évben, nincs szükség szezonális cserékre
  • A helyi klíma mindennek a kulcsa. A négyévszakos abroncsokat arra tervezték, hogy enyhébb égövekben teljesítsenek jól
  • A gumiabroncsok rendszeres ellenőrzése és karbantartása az optimális teljesítmény és biztonság biztosításának módja

Tehát a négyévszakos abroncsok a nyári és téli technológiát egyesítik, hogy egy robosztus és sokoldalú abroncsot hozzanak létre, mely a legjobban enyhe időjárási viszonyok között teljesít. Vegyük csak jobban szemügyre ezt az egész éves mindenest!

A nyári és téli abroncsok cserélgetésének alternatívája

A szezonális abroncsok a legjobb teljesítményt nyújtják olyan viszonyok között, amikre kifejezetten tervezték azokat. Azonban sok autótulajdonos számára a hathavonta esedékes csere kényelmetlen lehet. Tehát ha mérsékelt klímában vezet, a négyévszakos abroncsok Önnek valók. Egyszer kell csak feltenni, majd egyszerűen az autón marad, jöjjön eső, napsütés vagy akár egy vékony réteg hó.

Miben tér el a négyévszakos abroncs a többi abroncstípustól?

Egy nő egy kisautót vezet a városban

A Continental négyévszakos abroncsok a nyári és téli abroncsok jellemzőit egyesítik, hibrid megoldást kínálva, mely a sofőröknek a legjobbat nyújtják mindkét világból, ha nem extrém időjárási viszonyok között vezetnek.

Szilárd profilmélységgel bírnak, mely se nem túl sekély, se nem túl mély, így egész évben nem csúszik ki a sofőr kezéből az irányítás.

Az adaptív négyévszakos összetétel csúcsteljesítményt nyújt a sofőr számára havas és vizes téli utakon. A minimális elvezetőcsatornákkal rendelkező nyílt vállakból álló rugalmas profilkialakításnak köszönhetően a négyévszakos abroncsok száraz és vizes nyári utakon is jó fékteljesítményt nyújtanak.

Összességében a legfontosabb tanulság, hogy a nyári és a téli abroncsok kifejezetten arra készültek, hogy optimális teljesítményt nyújtsanak az adott időjárási viszonyok között, míg a négyévszakos abroncsok kényelmesen kezelik az összes időjárási viszonyt, a legszélsőségesebbek kivételével.

A LEGJOBB NÉGYÉVSZAKOS ABRONCSOK A LEGJOBB EGÉSZ ÉVES TELJESÍTMÉNYÉRT

A kiváló teszteredményeink magukért beszélnek. A Continental díjnyertes abroncsai brilliánsan teljesítenek pártatlan ipari tesztekben és egész évben ki tudják elégíteni a gumiabroncsok iránti szükségleteit. Válasszon egyet!

Kinek való a négyévszakos abroncs?

Járművek haladnak az autópályán

Enyhébb égövekben a négyévszakos abroncsok kényelmesebb választást jelenthetnek. Ez sokféle járműre igaz. Akár szedánt, kompakt osztályú vagy SUV járművet vezet, a négyévszakos abroncsaink kompatibilis méretekben rendelkezésre állnak.

A továbbfejlesztett teljesítménnyel és csökkentett gördülési ellenállással az abroncsaink jelentős csökkentést nyújtanak az üzemanyag-fogyasztásban, mely megfelelő alternatívává teszi azokat elektromos járművekre is.

A világ egyes részein az abroncsainak lehet, hogy meg kell felelnie a három hegycsúcs hópehely jelölésnek. Ezt is lefedtük. Tehát míg enyhe klímához ajánljuk a négyévszakos abroncsokat, mindegyik négyévszakos abroncsunk téli használatra való jóváhagyással rendelkezik.

Négyévszakos abroncsok karbantartása

 

Mint bármilyen más abroncs esetében, a négyévszakos abroncsok is rendszeres karbantartásra szorulnak. Ez nemcsak javítja a jármű kormányozhatóságát, úttartását és teljesítményét a kényelmes vezetéshez, hanem a gumiabroncs élettartamát is segít meghosszabbítani. Tehát akár téli, akár nyári, defekttűrő vagy négyévszakos abroncsokat használ, soha ne feledkezzen meg az alábbiakról:

  • Rendszeresen ellenőrizze a guminyomást és mindig tanulmányozza a jármű kézikönyvét az első és hátsó abroncsokra vonatkozó ajánlott nyomásért
  • Még ha TPMS szenzor is van a járművében, a Continental kettő vagy négy kerék együttes nyomásellenőrzését ajánlja rutinszerű óvintézkedésként
  • Amikor a guminyomást ellenőrzi, mindig ellenőrizze a profilmélységet is. Ehhez tanulmányozza a kopásjelzőket az abroncsokon, vagy használjon profilmélység mérőt


Kapcsolódó tartalmak

Continental téli világ

A family car in an alpine deep winter scene

Élvezze a telet és érkezzen biztonságosan úti céljához, a vezetési körülményektől függetlenül.

Tudjon meg többet

Abroncslexikon

Abroncslexikon

Ismerje meg a gumiabroncsokkal és a technológiával kapcsolatos lényeges tényeket.

Tudjon meg többet

Négyévszakos gumiabroncsok lakóautóra

A motorhome with all-season tires in a scenic ocean setting

Ahogy növekszik a lakóautók népszerűsége, ideje elővenni a lakóautóra való legjobb abroncsokat.

Tudjon meg többet