Személyautó és transzporter abroncsok

Városi autóvezetés őszi időben

Négyévszakos abroncsok: profilmélység, gumiabroncs jogszabályok és mikor cseréljük le a négyévszakos abroncsokat

 

Gyors tudnivalók: a főbb dolgok, amiket tudnia kell a négyévszakos abroncsokról, biztonsági és gumiabroncs jogszabályok

  • A négyévszakos abroncsok alkalmassága attól a klímától függ, amelyben él
  • Az abroncsok mérsékelt/enyhe éghajlati övben való egész éves teljesítményre készültek 
  • A Continental négyévszakos gumiabroncsai a legtöbb ország abroncs jogszabályainak megfelelnek. A megfelelőség igazolására a 3PMS jelölés megtalálható az abroncs oldalain. Ugyanakkor a bírságok megelőzése és a biztonság fenntartása érdekében, a legjobb mindig utánanézni a helyi téli gumiabroncs jogszabályoknak
  • Rendszeresen ellenőrizze a négyévszakos gumiabroncs profilmélységet az optimális úttartás és biztonság fenntartása érdekében

Akár négyévszakos abroncsok vásárlásán töri a fejét, akár máris tulajdonos, fontos dolgokat kell tudnia róluk, ha a biztonságról, profilmélységről és jogi előírásokról beszélünk. A jelen cikk feltárja az egyes tényezőket, így jól értesült lesz, ha négyévszakos abroncsok vásárlására kerül sor. Vessük bele magunkat!

Mikor kell négyévszakos abroncsokat feltennie?

Bármikor feltehet négyévszakos abroncsokat, mivel mérsékelt égövben való egész éves teljesítményre készültek. A Continental négyévszakos abroncsait arra tervezték, hogy meggyőző tapadást nyújtsanak nyári és téli viszonyok között jó fékteljesítménnyel száraz és vizes úton, valamint latyakban. Kiváló futásteljesítményt és vezetési hatékonyságot is nyújtanak.

Ha mérséklet égövben él és soha nem kell komoly téli vagy rendkívüli nyári viszonyokkal szembenéznie, a négyévszakos abroncsok remek választást jelenthetnek, mivel kiváló egész éves teljesítményt és nagyobb kényelmet nyújtanak a sofőr számára.

Mi a mérsékelt éghajlat meghatározása, ha gumiabroncsok vásárlásáról van szó?

Autózás havas időben

A mérsékelt éghajlat olyan, ahol a higanyszál ritkán esik fagypont alá. Olyan területen, ahol a sofőr alkalmanként olyan súlyos útviszonyokkal szembesül, mint a kemény hóesés, jég és rendkívüli hideg.

Ha hóval és jéggel tarkított kemény téli viszonyokkal találkozik, akkor a szezonális abroncsok jobb választást jelentenek. A téli abroncsokat rendszerint októbertől áprilisig használják, míg a nyári abroncsokat áprilistól szeptemberig.

A fő megjegyzendő dolog, hogy a nyári és téli abroncsok kifejezetten bizonyos és gyakran rendkívüli viszonyokra készültek, míg a négyévszakosak kiváló egész éves megoldást jelentenek. Ha nem biztos a helyes abroncsválasztásban, forduljon a helyi kereskedőhöz személyes tanácsért.

A LEGJOBB NÉGYÉVSZAKOS ABRONCSOK A LEGJOBB EGÉSZ ÉVES TELJESÍTMÉNYÉRT

A kiváló teszteredményeink magukért beszélnek. A Continental díjnyertes abroncsai brilliánsan teljesítenek pártatlan ipari tesztekben és egész évben ki tudják elégíteni a gumiabroncsok iránti szükségleteit. Válasszon egyet!

Ismerje meg a helyi gumiabroncs jogszabályokat

A Continental négyévszakos abroncs büszkén viseli a 3PMS jelet az oldalfalon, jelölve, hogy téli vezetésre alkalmasak és megfelel a legtöbb ország gumiabroncs jogszabályainak. Ez azt jelenti, hogy nem kell kicserélnie a négyévszakos abroncsait a téli hónapokban. Ugyanakkor kétszer is ellenőrizni kell az adott előírásokat, hogy hol él vagy hova tervez utazni. Tanulmányozza a helyi téli gumiabroncs jogszabályokat a bírságok elkerülése és a biztonság érdekében.

A négyévszakos gumiabroncs profilmélységének fontossága

Egy személy ellenőrzi abroncsa profilmélységét

A gumiabroncsai jelentik az alapvető kapcsolatot a jármű és az út között. Ez teszi a négyévszakos abroncsok futófelületét ilyen hihetetlenül fontossá. A profil az útra tapad, amikor vezet. Tehát ha nem elég mély, a jármű elveszti az úttartást és megnövelt fékidőt szenved el; míg a sekély profilrovátkák nehezebbé teszik a jármű irányítását vizes útviszonyok között és megnövelik az aquaplaning esélyét.

Biztonsági okokból a Continental erősen ajánlja a profilmélység ellenőrzését havonta egyszer. Ehhez nézze meg a rovátkák közé rejtett profil kopásjelzőket a gumiabroncson, vagy használjon profilmélység-mérőt.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan működik a négyévszakos abroncs?

Egy jármű halad az óceáni úton négyévszakos abroncsokkal

Hogyan működik a négyévszakos abroncs? Miben különböznek a négyévszakos abroncsok a télitől és a nyáritól? Ismerje meg a főbb tényeket a négyévszakos gumiabroncsokról!

Tudjon meg többet

Négyévszakos gumiabroncsok lakóautóra

A motorhome with all-season tires in a scenic ocean setting

Ahogy növekszik a lakóautók népszerűsége, ideje elővenni a lakóautóra való legjobb abroncsokat.

Tudjon meg többet

Teszteredmények négyévszakos gumiabroncsokra

Abroncs tesztelés Continental gumiabroncsokkal

Nem kell a mi szavunkra alapozni, hogy mennyire jól teljesítenek a négyévszakos gumiabroncsaink. Egyszerűen csak nézze meg az osztályozásainkat és értékeléseinket!

Tudjon meg többet