Személyautó és transzporter abroncsok

Vezetéshez esőben

Biztonságos vezetéshez esőben

Tanácsok a biztonságos vezetéshez esőben

Vizes, csapadékos időjárás esetén a vezetési körülmények megváltozhatnak. Autót vezetni sokkal nagyobb kihívást jelent esőben, mint szép időben. Fogadja meg a következő tanácsokat a vizes körülmények közötti biztonságos vezetéshez.

Felhőszakadás közben kell vezetnie? A heves esőzés miatt nehezebb látni és nehezebb megállni. Vannak más kockázatok is, mint például a vízre felúszás.

Az új vagy az optimális profilmélységgel rendelkező és megfelelően karbantartott gumiabroncsok hozzájárulnak a biztonságos vezetéshez esős napokon. A többi a gondos és lelkiismeretes vezetésen múlik.

A 3 legfontosabb szabály a biztonságos vezetéshez esőben

  • Lassítson! Ez nem is lehet kérdés. Maradjon a megengedett sebességhatár alatt! Minél lassabban halad, annál jobban irányíthatja járművét, és annál könnyebb lesz a fékezés is.

  • Kapcsolja fel a fényszórókat! A felkapcsolt fényszórók nem csak elölről, de a helyzetjelzők és a féklámpák működésével hátulról is biztosítják a láthatóságot. Sok ország közlekedési szabályzata rögzíti kötelező érvénnyel a fényszórók használatát esős időben, így az optimális biztonság érdekében Ön is kapcsolja fel ezeket.

  • Tartson nagyobb követési távolságot, adjon több helyet a többi vezetőnek! Növelje kétszeresére a követési távolságot az Ön előtt haladó gépjármű és a saját autója között, ugyanis vizes körülmények között megnő a féktávolság. Ez segít abban is, hogy elkerülje a más, különösen a nagyobb járművektől származó vízpermetet, amely szintén ronthatja a látási viszonyokat.

Ez a három legfontosabb szabály elengedhetetlen a vizes körülmények közötti biztonság érdekében. Ugyanakkor ez nem minden, amit tudni érdemes a heves esőben történő vezetéshez. További javaslatokat is adunk, hogy megőrizhesse biztonságát vizes körülmények között.

Vigyázzon az első záporral!

A száraz időszak utáni első eső okozhatja a legveszélyesebb vezetési körülményeket. Hogy miért? Mert az eső olajjal és törmelékkel keveredik az úton, ami különösen csúszós útfelületet eredményez. Ez nagyobb kockázatot jelenthet az irányítás elvesztése szempontjából.

A gondos fékezés kulcsfontosságú

Vizes időben a fékek nem reagálnak olyan gyorsan, mint száraz körülmények között. Próbáljon meg minél előrébb tekinteni az úton, és próbáljon meg motorfékkel lassítani ahelyett, hogy lenyomná a féket. Kerülje a fék használatát, hacsak nem szükséges. Hirtelen fékezés esetén az autó megcsúszhat a vizes úton.

Ne használjon sebességtartó automatikát!

Kapcsolja ki esőben a tempomatot, hogy teljes mértékben Ön irányíthassa az autóját.

Abroncskereső

A leggyorsabb út a tökéletes abroncshoz

Vízre felúszás

A vízre felúszás az egyik legveszélyesebb szituáció a közúti forgalomban.

A vízre felúszás az egyik legveszélyesebb helyzet a közúti közlekedésben. Ismerje meg, hogy mi ez és hogyan kerülhető el megfelelő profilmélységgel.

Tudjon meg többet

Vezetés havas úton

Mit tegyen amikor beköszönt a tél.

Tudjon meg többet

Vezetés ködben

Tanácsok a biztonságos vezetéshez ködben

Tanácsok a biztonságos vezetéshez ködben.

Tudjon meg többet