Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image1_lg

Váltson most Continental nyári abroncsokra!

Maradék profilmélység

Mik azok a nyári és téli Mintázati Kopásjelzők (TWI)?

RemainingTreadDepth

A Mintázati Kopásjelzők (TWI) az abroncs teljes kerületén a hosszirányú futófelületi csatornákon belül egyenlő távolságban elhelyezett keresztbordák, amelyek akkor kerülnek egy szintbe a mintázat felületével, ha a fennmaradó profilmélység 1,6 mm-re csökken. A Continental természetesen elismeri azt a tényt, hogy a legszélesebb körben elfogadott minimális profilmélység 1,6 mm, amelynél az abroncsokat használaton kívül kell helyezni.

A világ számos nemzeti közlekedési hatósága ezt a szabványt emelte törvényerőre.

Azonban a Continental a következő profilmélységek elérése esetén javasolja az abroncsok lecserélését:

Nyári abroncsok: 3 mm

Téli abroncsok: 4 mm

Mik azok a nyári Mintázati Kopásjelzők?
article_66w_image1

A Continental számos nyáriabroncs-családjánál bevezette a „Nyári Mintázati Kopásjelzőt”. A nyári kopásjelző jelzi az autós számára, ha a fennmaradó profilmélység elérte a 3 mm-t. Amikor a futófelület kopásszintje elérte ezt a mértéket, akkor a nyári kopásjelző egy szintbe kerül a futófelülettel jelezve azt, hogy a vizes útfelületen nyújtott teljesítmény nagymértékben csökkent. A Continental azt javasolja, hogy 3 mm fennmaradó profilmélységnél cserélje le nyári gumiabroncsait, ugyanis ez jelenti az optimális kompromisszumot a vizes körülmények között nyújtott biztonságos teljesítmény és a gazdaságosság között.

Mik azok a téli Mintázati Kopásjelzők?

Mivel a téli gumiabroncsok számos tulajdonsága a profilmélységtől függ, a Continental azt javasolja, hogy a téli útviszonyok közti tapadás megőrzése érdekében téli abroncsait 4 mm maradék mintázati mélységnél cserélje le!  Amikor a futófelület erre a szintre kopik, a téli kopásjelzők egy szintbe kerülnek a futófelülettel, jelezve, hogy az abroncs többé nem alkalmas a téli körülmények között történő felhasználásra.

A legteljesebb felhasználói élmény érdekében oldalunkon cookie-kat használunk. Részletes leírást itt talál