Személyautó és transzporter abroncsok

Continental elektromos autó abroncsok egy VW Volkswagen ID.3-on

Gumiabroncsok elektromos járművekhez - Minden, amit tudnia kell

A legjobb gumiabroncsok elektromos meghajtású autókhoz és hibridekhez

Az elektromos járművek és az alacsony kibocsátású hibrid autók előmozdítják az eddig ismert mobilitás átalakulását. Ezért ideje többet megtudnia azon csúcstechnológiás gumiabroncsokról, amelyek az elektromos autókat a kibocsátásmentes jövőbe vezetik. Noha nem kell újra feltalálnunk a kereket, csak az abroncs bizonyos jellemzőire kell összpontosítanunk, hogy biztosíthassuk az elektromos autók optimális teljesítményét. Az adott jármű koncepciójától függően a gumiabroncsokkal kapcsolatos követelmények a viszonylag jelentéktelentől egészen a legjelentősebbekig változhatnak. Tudjon meg többet az abroncskövetelmények változásairól és a Continental új abroncstechnológiáiról, amelyek megfelelnek az elektromos kor által támasztotta követelményeknek.

A nagyobb súly hosszabb fékúttal, a magas azonnali nyomaték pedig a gumiabroncs gyorsabb kopásával jár

A belső égésű motorral szerelt autókhoz képest az elektromos meghajtás csökkenti a motorzajt, a károsanyag-kibocsátást, valamint a karbantartási és üzemeltetési költségeket. Az elektromos járművek számos előnyének egyik következménye azonban a súly jelentős növekedése. Az akkumulátorok nehezek, és súlyuk további megterhelést jelent az elektromos autók gumiabroncsai számára.

Az elektromos motor nyomatékának egyaránt van pozitív és negatív oldala. Egyrészt azonnali gyorsulást jelent, másrészt pedig a magas azonnali nyomaték további megterhelést jelent a gumiabroncsok számára.

Tekintse meg, mint mond szakértőnk az abroncsok teljesítményéről elektromos meghajtású járművekhez:


Indítás

A Continental innovatív gumiabroncsai háromféleképpen felelnek meg az elektromos járművek által támasztotta legfőbb kihívásoknak:

  • Az elektromos járművek gumiabroncsai nagyobb terhelést képesek elviselni, és ki kell bírniuk az azonnali nyomatékot, ami gyorsabb abroncskopáshoz vezet. Éppen ezért ezek a járműtípusok erősebb felépítésű és robusztusabb alapanyag-keverékekkel rendelkező gumiabroncsokat igényelnek. 
  • A nagyobb tömeg és a megnövekedett tehetetlenség hosszabb fékutat jelent, ezért különösen nagy hangsúlyt fektetünk az optimális tapadásra.

  • A magas azonnali nyomaték, a megnövelt súly, a hosszú hatótávolság és a mérsékelt károsanyag-kibocsátás iránti igény még nagyobb szükségletet jelent a minimális gördülési ellenállás iránt, ezért az elektromos autók gumiabroncsai simább, energiatakarékosabb és komfortosabb utazást nyújtanak.

Útmutató az elektromos és hibrid gumiabroncsokhoz

A megfelelő gumiabroncsok kiválasztása elengedhetetlen az adott elektromos jármű hatékonyságához, fékteljesítményéhez és futásteljesítményéhez. Az alábbiakat kell figyelembe vennie, amikor új gumiabroncsot vásárol elektromos vagy hibrid meghajtású autójához.

Hogyan válasszon abroncsot elektromos autóhoz

Megfelelő gumiabroncsok vásárlása elektromos autóhoz

Egy elektromos autó vagy hibrid megvásárlásával a mobilitás jövőjének támogatása mellett döntött. Tegye teljessé csúcstechnológiás autóját előremutató felszereltséggel, és válasszon olyan gumiabroncsokat, melyeket az elektromos járműtechnológiához terveztek! A Continental prémiumkategóriás abroncsai a legmodernebb technológiáknak köszönhetően már most megfelelnek azoknak a követelményeknek, melyeket a modern elektromos járművek megkövetelnek.


A gumiabroncs terhelési indexének ellenőrzése

Mindig fontos az olyan gumiabroncsok vásárlása, amelyek képesek elviselni az autó súlyát, de elektromos személygépkocsik esetén ez döntő tényező. Lényegében az elektromos járművek súlya miatt erősebb abroncsokra van szükség. Fontolóra veheti például az olyan XL-es jelölésű gumiabroncsok vásárlást, amelyeket kifejezetten a nehéz terhelésekhez fejlesztettek ki.


Alacsony súrlódású gumiabroncsok elektromos járművekhez

A gumiabroncs gördülési ellenállása elektromos jármű esetén még nagyobb jelentőséget kap. Az alacsonyabb gördülési ellenállás növelt hatótávolságot és nagyobb hatékonyságot jelent, miközben hozzájárul az autó általános fenntarthatóságához. Az EcoContact™ 6 optimális egyensúlyt teremt a gumiabroncs mérete és az alapanyag összetevőinek aránya között. Csúcstechnológiájú keverék biztosítja a szilika (szilícium-dioxid) és a természetes gumi közötti erős kapcsolatot. Ez lehetővé teszi az optimális alkalmazkodást a változó útviszonyokhoz, melynek köszönhetően javul a gumiabroncs gördülési ellenállása, így pedig a jármű üzemanyag-fogyasztása.


Optimális tapadás az elektromos jármű rövidebb féktávolsága érdekében

A nagyobb súly hosszabb féktávolságot is jelent. Egy jó gumiabroncs ezt képes kiküszöbölni, ezért fontos, hogy a lehető legjobb alapanyag-keveréket használjuk. Az EcoContact™ 6 például a prémium minőségű Green Chilli 2.0 keverékre támaszkodik, amely tapadási adalékokkal rendelkezik a jobb fékteljesítmény érdekében, még a nehezebb elektromos járművek esetében is.


Alacsony zajszintű gumiabroncsok elektromos járművekhez

Motorzaj hiányában az alacsony zajszintű gumiabroncsok hozzájárulnak a zökkenőmentes és csendes vezetési élményhez azáltal, hogy csökkentik az utastérben hallható gördülési zaj mértékét. A ContiSilent™ gumiabroncs-technológiánk egy olyan zajcsökkentő műszaki megoldás, amelyet az utastérben hallható zaj mérséklésére terveztünk, haladjon a jármű bármely útfelületen is. Ugyanakkor az ilyen technológiával ellátott abroncsok nagyobb kényelmet is nyújtanak. A ContiSilent™ segít akár 9 dB(A)-lel csökkenteni a jármű utasterében hallható zaj mértékét, amely természetesen függ a jármű típusától, a sebességétől és az útfelülettől. Ez a technológia az EcoContact™ 6 esetében is elérhető, és kompatibilis az összes általánosan forgalmazott abronccsal.


Robusztus alapanyag-keverékek, amelyek ellenállnak az elektromos autó nyomatékának

Az elektromos járművek azonnali nyomatékkal büszkélkedhetnek, vagyis abban a pillanatban gyorsulni kezdenek, amikor lenyomja a gázpedált. Az elektromos járművek magas azonnali nyomatéka azonban gyorsabb kopással is járhat. A remek tapadás mellett az elektromos járművek gumiabroncsaihoz használt alapanyag-keverék gördülési ellenállása is alacsony kell, hogy legyen.

Continental abroncs készítése

EcoContact™ 6 - a legjobb gumiabroncsunk elektromos autókhoz

A Continental fejlesztői szembeszálltak a mobilitás forradalmának kihívásaival. Az EcoContact™ 6 például az elektromos járművek és hibridek megnövekedett súlya kapcsán felmerült problémákat küszöböli ki. Segít egyensúlyban tartani az alacsony gördülési ellenállás, az optimális tapadás és a szilárdság iránti igényeket. A Continental prémiumkategóriás abroncsai a legmodernebb technológiáknak köszönhetően már most megfelelnek azoknak a követelményeknek, melyeket a modern elektromos járművek megkövetelnek.

Az elektromos autók gumiabroncsainak védelme, ápolása és karbantartása

Az elektromos járművek gumiabroncsainak hosszú élettartama érdekében a karbantartás különösen nagy jelentőséggel bír. Mint minden más abroncs esetében, az elektromos járművekre optimalizált gumiabroncsoknál is rendszeresen ellenőrizni kell a légnyomást, és szükség esetén azt be kell állítani. A kerekek dőlésszögének megfelelő beállítása csökkenti a gumiabroncsok kopását, ezért azt érdemes legalább félévente, de inkább háromhavonta ellenőrizni, különösen akkor, ha a kerék padkával, kátyúval vagy más akadállyal ütközött. A kopás mértéke szakemberrel ellenőriztethető, amely főként a gumiabroncs belső peremén látszik. A szakértő szükség esetén igazítást vagy forgatást is javasolhat. 

Ha lehetséges, cserélje ki az abroncsokat olyan gyári felszerelésű modellre, amelyet nem csupán az elektromos járművek igényeihez terveztek, hanem kifejezetten az Ön által vezetett autótípusnak megfelelően alakítottak ki. A Continental gyári felszerelésű abroncsokat kínál a Tesla modelljeihez és az új Volkswagen ID.3 modellhez.

Találja meg az tökéletes Continental abroncsot

Kapcsolódó témák