Személyautó és transzporter abroncsok

Szezonális abroncscsere

Abroncscsere

Mi a teendő, ha eljött az abroncsok cseréjének ideje?

Az évszakok változása okot ad az autó abroncsainak cseréjére is. Ebben a részben megvitatjuk, hogyan és mikor kell átállni nyári, téli vagy négyévszakos abroncsra. Alapvető különbségek vannak a három típus között, és hasznos tudni, hogy mik ezek. 

Mikor van például a legjobb idő az évben a nyári abroncsok használatára? Igen, ez nevetséges kérdésnek tűnik. Az abroncsok neve magától értetődő, nem? Valójában azonban a nyári abroncsokat húsvéttól októberig javasolt használni, ami a tavaszi, a nyári és az őszi szezonális viszonyokra is kiterjed. 

A nyári abroncsok kiváló tapadást és kezelhetőséget biztosítanak nedves és száraz úton történő vezetéshez. Viszont amikor a hőmérséklet 7 °C alá süllyed, ideje áttérni téli abroncsokra, hogy jobb legyen a tapadás havas, jeges utakon.

Egy másik részben megvizsgáljuk a téli gumiabroncsok nyári, a nyári gumiabroncsok téli használatával kapcsolatos általános problémákat. Rendkívül fontos tudni, hogy miért hátrányos meleg időben téli gumiabroncsokkal közlekedni, és fordítva. Nem akarunk előadást tartani, csak egy kis alapozást adunk arról, hogy a dedikált alapanyag-keverékek hogyan működnek különböző hőmérsékleteken. A téli gumiabroncsok egész éves használata nem jó ötlet. 

Mennyi ideig tart a gumiabroncs cseréje? Ez egy jó kérdés. A folyamat pár tényezőtől függően lehet rövidebb vagy hosszabb. Ön is megpróbálhatná elvégezni, de a kerékanyák meglazítása meglehetősen hosszú időt vehet igénybe. Ha azonban megbeszél egy időpontot a helyi gumiabroncs-kereskedővel, akkor ők már akár 20 perc alatt is elvégezhetik a munkát. A legfontosabb a felkészültség, és van néhány kiváló tippünk ahhoz, hogyan lehet nyáriról téli abroncsokra váltani mindenféle felhajtás nélkül. 

Végül szót ejtünk azokról a dolgokról, amelyeket figyelembe kell venni, amikor új abroncsokkal fékezünk. Legyen szó téli, nyári vagy négyévszakos abroncsokról, egy vadonatúj készlet felszerelése a keréktárcsákra olyan, mintha új túracipőt próbálnánk ki. Mindkettőnél egy kis idő és türelem kell a betöréshez. Megmagyarázzuk hogyan és miért.

Márkakereskedők