Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image1_lg

Technológia

Le kell cserélnem az abroncsaimat?

A vásárlók fontos szerepet játszanak az abroncsok karbantartásában

Az abroncsok többféle okból válhatnak használhatatlanná. Ilyen például a minimális mintázati mélységig kopott futófelület, a sérülés vagy a nem rendeltetésszerű használat (szúrt, vágott vagy felütéses sérülések, kidudorodások, elégtelen levegőnyomás, túlterhelés, stb.).

Ezért az abroncsokat – még a tartalék abroncsokat is – rendszeresen, legalább havonta egyszer át kell vizsgálni. Minél tovább van használatban egy abroncs, annál fontosabb a rendszeres ellenőrzés. Ha a vezető abroncssérülésre gyanakszik, vagy ilyet fedez fel, a Continental azt javasolja, hogy a gumiabroncsot vizsgáltassa meg egy abroncsszervizben szakemberrel. A fogyasztóknak egy ilyen konzultáció segítségével tanácsos megállapítaniuk, hogy használhatóak-e még az abroncsaik.

A konzultáció során javasolt a pót- vagy mankókereket is megvizsgáltatni. A rutinvizsgálat szükségessége nem függ attól, hogy rendelkezik-e a jármű Abroncsnyomás-felügyelő Rendszerrel (TPMS) vagy sem.

Erősen ajánljuk fogyasztóinknak, hogy legyenek tisztában abroncsaik ránézésre észlelhető állapotával. Ezen felül figyelni kell a dinamikus teljesítmény minden változására, így például a levegővesztés, a zaj vagy a rázkódás erősödésére. Ezek a változások azt jelezhetik, hogy egy vagy több abroncsot haladéktalanul ki kell vonni a használatból, mert üzemképtelenné válhat.

Maradék profilmélység

remainingtreaddepth_teaser

Mik azok a nyári és téli Mintázati Kopásjelzők (TWI)?

Tudjon meg többet

Az abroncs kora

tire_age

Mit kell tudni az abroncsok koráról?

Tudjon meg többet

Abroncssérülések

tiredamage

Tudjon meg többet a leggyakoribb abroncssérülésekről!

Tudjon meg többet

Az oldalfal horpadása

Image

Mit jelent az oldalfal horpadása?

Tudjon meg többet

Nyári, téli, négyévszakos abroncsok

allseason_teaser

Mikor van szükség nyári, téli vagy négyévszakos abroncsra?

Tudjon meg többet