Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image1_lg

Váltson most Continental nyári abroncsokra!

Nyári, téli, négyévszakos abroncsok

Mikor van szükség nyári, téli vagy négyévszakos abroncsra?

A Continental erősen ajánlja, hogy minden szezonban az évszaknak megfelelő gumiabroncsot használja, vagyis a melegebb hónapokban nyári abronccsal, hideg időben pedig téli abronccsal közlekedjen. Így mindenféle körülmények között maximális biztonságban és gazdaságosan vezethet. A négyévszakos abroncsok nem képesek minden körülmények között optimális teljesítményt nyújtani.

A nyári abroncsok használatára vonatkozó általános szabály: húsvéttól októberig.

Mikor van szükség nyári gumiabroncsra?
summer_sit

Az év melegebb szakában (7°C fölötti hőmérséklet esetén) erősen ajánljuk a nyári abroncs használatát. Különleges futófelületi mintázatuknak és alapanyag-keveréküknek köszönhetően csak a nyári abroncsok biztosítanak megfelelő tapadást vizes és száraz úton egyaránt. A nyári gumiabroncsok ezen felül magas hőmérséklet esetén nagy kanyarstabilitást és optimális futásteljesítményt nyújtanak.

Mikor van szükség téli gumiabroncsra?
article_66w_image1

Ahogy közeleg a tél, az autósoknak fel kell készülniük arra, hogy az időjárás számos kellemetlen meglepetést tartogat. Ha nem hiszi, hallgassa meg az időjárás-előrejelzést. Biztosan lesz benne hó, jég, eső és szárazság, méghozzá vegyesen. Azért, hogy a legváltozékonyabb útviszonyok között is biztonságban legyen, erősen ajánlott a téli gumiabroncs használata.


Amikor tehát közeledik a tél, és a hőmérő higanyszála tartósan 7°C alá süllyed, ideje téli pihenőre küldeni a nyári abroncsokat. Az útfelület általában hideg, nedves és csúszós lesz, ilyen körülmények között pedig a téli gumiabroncsok sokkal jobb tapadást biztosítanak. Saját biztonsága érdekében nem árt, ha még a téli szezon beállta előtt téli Continental abroncsokra vált.

Milyen előnyöket biztosít a széles téli abroncsok használata télen?

Legyen száraz vagy és vizes út, akár tömör hóval borított útfelület, a széles abroncsok télen számos előnyt biztosítanak a normál szélességű gumiabroncsokkal szemben. A széles abroncsok jelentősen növelik a biztonságot leginkább befolyásoló tulajdonságok teljesítményét. 

A Continental ezért azt javasolja, hogy legalább akkora, de inkább szélesebb téli abroncsokat használjon, mint a nyári abroncsai.

Mit kell tudni a négyévszakos abroncsokról.

A Continental erősen ajánlja, hogy minden szezonban az évszaknak megfelelő abroncsot használja, vagyis a melegebb hónapokban nyári abronccsal, hideg időben pedig téli abronccsal közlekedjen. Így mindenféle körülmények között maximális biztonságban és gazdaságosan vezethet.

article_66w_image1