Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image1_lg

Váltson most Continental nyári abroncsokra!

ABT

Az ABT és a Continental sikertörténete, ahol minden a lóerőről szól

A németországi Kempten városi székhellyel rendelkező, Hans-Jürgen Abt által vezetett családi vállalkozás 1896-ban még patkolókovács-műhelyként alakult, mára azonban a neve egyet jelent a nagyteljesítményű járművek testre szabásával. Az Allgäu-vidéken alapított vállalat világméretekben vezető szerepet játszik az Audi, a Volkswagen, a Seat és a Škoda járműmárkák tuningolásában. Sokéves tapasztalattal rendelkezik az élvonalbeli autóversenyzés terén, ezért az erő és a stabilitás tökéletes keverékét kínálja a hosszú távú, izgalmas vezetésért. A gyártási folyamatokat tekintve a cég fő prioritása, hogy minden járműből a legjobbat hozza ki, legyen szó akár az ABT Engine Control révén a motorkezelő-rendszerek optimalizálásáról és több energia kinyeréséről, vagy akár a jármű sportosabb és dinamikusabb megjelenést kölcsönző karosszériatuning-csomagokról, sportkerekekről és kipufogórendszerekről.

Image
Image

1. Kihívások

Végsőkig fokozott teljesítmény örömteli vezetéssel

Az ABT Németország egyik legsikeresebb autóversenyző-csapata. A cég által felhalmozott autóversenyzési tapasztalatot mi sem szemlélteti jobban, mint számos győzelme és bajnoki címe. Ennek a szaktudásnak köszönhetően az ABT dinamikus és örömteli vezetési élményt kínál, és ezáltal biztos helye van Németország útjain. 

Image

A mai sportautók már-már elérik a műszaki lehetőségek határait. Az ABT fő célja az optimalizálás, a teljesítmény, valamint a sportos és örömteli vezetési élménye. Ennek egyik jó példája az ABT R8 5.2 FSI (600 LE teljesítménnyel), amely a nyugodt erőt képviseli az utakon.

Image

2. Teljesítmény

Világszínvonalú technológiai folyamatok

A két cég szoros együttműködésben dolgozik az abroncsok fejlesztésén és tesztelésén, hogy azok a legjobban alkalmazkodjanak az adott jármű igényeihez.

Image

Az ABT és a Continental mérnökei, valamint technikusai folyamatosan megosztják egymással szaktudásukat, így közösen tökéletesíthetik az abroncsok tulajdonságait, legyen szó akár a vizes úton nyújtott fékteljesítményről vagy kanyarodási jellemzőkről, akár a teljesítmény határán is kifogástalan precizitásról és mozgékonyságról. Például egy ABT RS3 (470 LE) kizárólag ContiSportContact™ 5 P abroncsokkal képes elérni 285 km/h-s csúcssebességét.

Image

3. Siker

Sikerek a múltban, víziók a jövőre

Az ABT és a Continental évek óta megfeszítetten végzi közös munkáját, a tudás és az információk folyamatos cseréjével. Ennek révén szakadatlanul csiszolják és finomítják a nagyteljesítményű járművekre szánt abroncsok tulajdonságait.

Az együttműködés eredménye egy minden járműkategóriához és felhasználási módhoz tökéletesen illeszkedő nagyteljesítményű abroncsportfólió.