Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image1_lg

Váltson most Continental nyári abroncsokra!

AC Schnitzer

6,9 mp nulláról 100 km/h sebességre, 235 km/h csúcssebesség, 190 LE/140 kW nyers erő

erfolgsstory_acschnitzer_01

1. Kihívások

A környezettudatossággal párosuló élvezetes vezetés az AC Schnitzer 99d autóval

6,9 mp nulláról 100 km/h sebességre, 235 km/h csúcssebesség, 190 LE/140 kW nyers erő, mindez 99 g/km CO2-kibocsátás mellett. Létezik ilyen autó? Dinamizmus, maximális élvezet, ugyanakkor kisebb környezetszennyezés. Ezt a jelenleg elérhető összes BMW szériajármű képes garantálni. Pontosan ezért szembesült kihívással az járműtuningolással foglalkozó AC Schnitzer vállalat, amelynek 99d tanulmányautójával sikerült mindezt túlszárnyalnia.

erfolgsstory_acschnitzer_02

A kihívás lényege ezúttal is az volt, hogy az autó rendkívül sportos legyen, ezúttal viszont egy másik célkitűzés is legalább ekkora prioritást kapott: a környezettudatos fejlesztés, amely pillanatnyi betekintést enged abba, hogy miként alakulhatnak a trendek a következő néhány évtizedben.

2. Teljesítmény

Testre szabott meghajtás 

Az AC Schnitzer 99d a BMW leghatékonyabb dízelmotorjával működik, amely a 320d EfficientDynamics verzióra vezethető vissza. Az aacheni székhelyű tuningvállalat csak a teljesítményt turbózta fel 163-ról 190 lóerőre.

erfolgsstory_acschnitzer_03

Intelligens súlycsökkentés

A konstrukció szisztematikus és könnyű kialakításának köszönhetően a jármű megdöbbentő módon 230 kg-mal könnyebb. Lítiumos akkumulátora és könnyű alapanyagai – szén, magnézium, titán – mind hozzájárultak ehhez a drámai súlycsökkentéshez. Egyetlen más BMW-szériában sem található ennél könnyebb jármű!

Forradalmi súlycsökkentés

Az abroncsokhoz közvetlenül kapcsolódó alkatrészeken szintén nem kevesebb, mint 35 kg-ot sikerült megspórolni. A repülőgépiparban használatos anyagok, és az olyan testre szabott termékek, mint az AC Schnitzer négydugattyús, nagyteljesítményű, könnyű, behúzórendszerrel ellátott fékberendezése az első tengelyen, illetve az egy darabból készült, rendkívül erős, VIII típusú kovácsolt felnik titán kerékcsavarokkal alacsony súlyt és maximális mozgékonyságot jelentenek.

erfolgsstory_acschnitzer_05

A Continental is a fedélzeten

A Continental BLUECO egy különleges, kifejezetten az AC Schnitzer 99d számára kifejlesztett koncepció. A ContiSportContact™ 5 P továbbfejlesztett változata optimális gördülési ellenállást, nagyszerű kanyarstabilitást és több mint 240 km/h-ra hitelesített ZR sebességindexet kínál.

3. Siker

Kompromisszum nélkül

Jobb aerodinamika, csökkentett súly, kisebb súrlódás, amely semmit nem von le az élvezetes vezetés élményéből, amelyet az AC Schnitzer ügyfelei már több mint 20 éve oly nagyra értékelnek. Az AC Schnitzer elfogadta a kihívást, és elérte a céljait. Az eredmény pedig olyan sikeresnek bizonyult, hogy külön nevet is kellett adnia ennek az úttörő koncepciónak: "Efficient Performance" – " Hatékony teljesítmény".

erfolgsstory_acschnitzer_06

A lényegre fókuszálni és közben nem engedni az extrákból. A 99d természetesen mindenféle felszereléssel rendelkezik a biztonsági moduloktól (légzsák, ESC) kezdve, egészen a multimédiás kezelőfelületekig (például a fedélzeti számítógép összekapcsolása az iPhone-nal).

3,8 l/100 km fogyasztású dízelmotor. Hihetetlennek tűnik, de tényleg csak ennyi. Nagy kár, hogy ez az álom csak egyetlen példányban valósult meg, mert ez a tanulmányautó csupán technológiai bemutató céljára készült, kereskedelmi forgalomba nem kerül.