Személyautó és transzporter abroncsok

Technical Questions

Mikor van téli abroncsra szüksége?

article_66w_image1

A tél közeledtével a vezetőknek el kell kezdeniük azon gondolkodni, hogy mikor cserélik nyári abroncsaikat télire. Ha megerősítésre van szüksége, csak kísérje figyelemmel az időjárás-jelentéseket. A jelentésekben szereplő előrejelzések rendkívül pontosan képesek megjósolni a hó és a jég érkezését, valamint az eső vagy a száraz időszak beköszöntét. Annak érdekében, hogy a vezetőket semmilyen időjárási körülmény között ne érje meglepetés, még időben érdemes téli gumiabroncsokra váltani.


Így, ha a hőmérő higanyszála tartósan 7 °C alá süllyed, eljött a nyári abroncsok pihenőideje. A téli gumiabroncsok sokkal jobb és megbízhatóbb tapadást garantálnak, mint nyári társaik, melyek az alacsony hőmérséklet hatására keményebbé válnak. Így a Continental azt javasolja az Ön biztonsága érdekében, hogy váltson a Continental téli abroncsaira, még mielőtt a téli szezon elkezdődik!


Tökéletes tapadás minden körülmény között

A tél beköszöntével nem csak a vezetési stílust és szokásokat kell az időjárási körülményekhez igazítani, hanem az abroncsokat is. Ez jelentős segítséget és védelmet nyújt abban, hogy elkerüljük a nem várt kellemetlen meglepetéseket. A téli abroncsok a nyáriakhoz képest sokkal nagyobb biztonságot szavatolnak – különösen fékezés esetén – hideg időben, főleg ha ez vizes, havas vagy jeges útfelülettel párosul.