Személyautó és transzporter abroncsok

stage_image1_lg

Miért a Continental

Tesztekkel igazolt biztonság

Normákat állítunk a normák elé

Image

Mielőtt a Continental bármely innovációja eljutna a gyártásig, intenzív és átfogó tesztelési folyamatokon megy keresztül. A mindennapi használhatóságot bevett és vadonatúj tesztmódszerek garantálják. A Continental egyre haladóbb tesztelési és mérési technológiákat használ és fejleszt, hogy kiérlelt és optimalizált termékeket kínálhasson ügyfeleinek.

Biztonsága érdekében az egész világon teszteljük abroncsainkat

Időről időre bebizonyítjuk, hogy nem ismerünk határokat, ha abroncsaink teszteléséről van szó. Erre a célra saját létesítményeink a legalkalmasabbak, melyek az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Svédországban, illetve Spanyolországban tálalhatóak. Ezen felül házi tesztpályánk, a Hannoverben található Contidrom a független szervezetek körében is rendkívül népszerű.

Minden téli és nyári abroncsunkat az elképzelhető legszélsőségesebb körülmények között, a legváltozatosabb útfelületeken teszteljük, a legmodernebb eszközök és a legfejlettebb technológiák segítségével.

A Continental szakemberei minden évben 140.000 gumiabroncs bevonásával, közel 200 millió kilométer megtételével, 67.000 tesztet folytatnak le. Tehát mielőtt egy innováció megkapná a jóváhagyást, 500 alkalommal kerüli meg a földet. Így a Continental a minőségi garancia arra, hogy csakis a legbiztonságosabb, legkényelmesebb és legmegbízhatóbb mobilitási megoldásokat kínálja ügyfeleinek.


Image
Image

Az első teljesen automatizált tesztközpont a Continental vállalattól

A nap 24 órájában, az év 365 napján a Continental az AIBA (Automatizált Beltéri Fékelemző) révén új szintre emeli az abroncstesztelést. A Contidrom létesítményben egy teljesen automatizált folyamat keretében, egy vezető nélküli tesztjármű maximum 120 km/h sebességre gyorsul, majd szabványos fékbetétekkel fékez hidraulikus meghajtással cserélhető útfelületeken. Itt egész évben folyhat az abroncstesztelés vizes és száraz útfelületen, valamint egy külön jeges sávon egyaránt. Mivel itt a tesztek időjárástól függetlenül végezhetőek, a Continental a világ legpontosabb féktesztelő eljárását kínálja, amely 70%-kal növeli a megismételhetőséget. Így biztos lehet abban, hogy abroncsai időjárástól függetlenül kitűnő fékteljesítményt nyújtanak.