Haszongépjármű és busz abroncsok

Ahol az üzemanyag-hatékonyság a nagy teljesítménnyel találkozik.

Személyautó- és transzporter abroncsok

article_66w_image1

A Continental Európa egyik vezető abroncsgyártója a személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncsok területén, valamint a világ negyedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója a személygépjármű-abroncsok elsőszerelés és utánpótlás piacán. Az 1871-ben Hannoverben alapított vállalat, a világ 55 országában foglalkoztatott közel 212.000 magasan képzett munkavállalója azért dolgozik, hogy a mindennapi mobilitás még kényelmesebb, fenntarthatóbb és biztonságosabb legyen. A számos innováció, a több évtizedes tapasztalat, valamint az autógyártókkal folytatott szoros együttműködés lehetővé teszi, hogy a Continental kezdeményezőként lépjen fel a jövő autóipari trendjeinek alakításában. A teljesítménytesztek eredményei évről évre igazolják a Continental prémiumkategóriás termékeinek vezető pozícióját, így mércét állítanak a biztonságos fékezés és a rövid fékút tekintetében.

A Személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncs üzletág a Continental, az Uniroyal, a Semperit, a Barum, a General Tire, a Viking, a Gislaved, a Mabor és a Sportiva márkákat foglalja magában. Prémium márkánk, a Continental vezető szerepet tölt be a gyári felszerelések és az utánpótlás piacán.

A nagy múltú Continental márka hatalmas tudást és szakértelmet halmozott fel, amelynek köszönhetően a világ egyik vezető prémium abroncsgyártója és az autóipar megbecsült beszállítója lett. Sokéves, széleskörű kutatási és tesztelési tevékenységünk során bebizonyosodott, hogy az abroncsok nemcsak a jármű általános teljesítményének szempontjából kulcsfontosságúak, de a fékerőt is nagyban befolyásolják. Ezért folyamatosan optimalizáljuk termékportfóliónkat, hogy abroncsaink mindig kiváló fékteljesítményt, maximális biztonságot és egyedülálló vezetési élményt nyújtsanak.

Ennek érdekében világszerte teszteljük abroncsainkat, például a Hannoverben talalható házi tesztpályánkon, a Contidromon. A Contidrom létesítményen belül az első, teljes mértékben automatizált abroncstesztelő egységünkben (AIBA) egész évben folyik az abroncstesztelés vizes és száraz útfelületen. Prémium minőségű abroncsaink fejlesztése és tesztelése közben a biztonság és a teljesítmény minden egyes szempontjára kiemelten figyelünk. Ezt világszerte újra meg újra megerősítik a független abroncstesztek, amelyeken sokszor nyertük el a legjobb minősítést. Abroncsainknak a járműgyártók több száz szigorú tesztjén is át kell esniük, hogy teljesítményük valóban eleget tesznek-e a legmagasabb szakmai elvárásoknak is. Egy gumiabroncs csak akkor kaphatja meg az elsőszerelésre alkalmas minősítést, ha minden kritériumnak maradéktalanul megfelelt, függetlenül attól, hogy az egy sportautóra vagy egy alsókategóriás személygépkocsira kerül. Ennek eredményeként ma minden harmadik Európában gyártott személygépjármű Continental abroncsokon gördül le a gyártószalagokról.