Haszongépjármű és busz abroncsok

Ahol az üzemanyag-hatékonyság a nagy teljesítménnyel találkozik.

Célunk, hogy támogassuk alkalmazottainkat

article_66w_image1

A Haszongépjármű-abroncs üzletág folyamatosan növekszik. A jövő felé új stratégiai irányítás, valamint új technológiák és termékek kövezik ki az utat. Abban pedig, hogy valóban járhassunk is ezen az úton, a döntő tényező alkalmazottaink képzettsége és motiváltsága. Diana Hoppe, a humánerőforrás részlegének vezetője interjút adott nekünk, amelyben a Haszongépjármű-abroncs üzletág (CVT) mint globális, vonzó munkáltatóról beszélt. 

Hoppe asszony, hogyan kívánja vonzó munkáltatóvá tenni a Haszongépjármű-abroncs üzletágat (CVT)?

„Alkalmazottaink a Haszongépjármű-abroncsok növekedési potenciálját ugyanolyan érdekesnek tartják, mint a vállalategység innovatív erejét, műszaki alkalmazásainak széles skáláját, izgalmas folyamatait és változatos termékeit. Értékelik az egyszerű hierarchikus felépítést is, melynek révén gyorsan és hatékonyan megegyezésre juthatnak a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban. Erre az alkalmazottaink számára a CVT vonzó jellemvonásainak témájában tavaly megrendezett nemzetközi munkatalálkozón derült fény.”

Ha én teljesen elégedett vagyok a munkámmal a Haszongépjármű-abroncs üzletágnál, hogyan fejlődhetek tovább?

„Segítséget nyújtunk alkalmazottainknak abban, hogy továbbképezzék magukat mind vezetői magatartás, mind műszaki, szociális vagy módszertani képességek tekintetében. Vannak fejlődést segítő programjaink is, amelyek során alkalmazottaink projekttapasztalatot szerezhetnek, és különböző funkciókban dolgozhatnak. Célunk az, hogy segítsünk alkalmazottainknak leküzdeni esetleges aggályaikat azzal kapcsolatban, ha valami egészen mást kell csinálniuk, mint eddig. Fontos, hogy képesek legyünk az abroncsokon kívül is gondolkodni, főleg ha a jövő technológiáiról beszélünk. A Continental számtalan lehetőséget kínál, mivel mi vagyunk az egyetlen olyan autóipari beszállító, amelynek kínálatában az abroncsok mellett egyéb technológiák is szerepelnek. Szükség van arra, hogy alkalmazottaink megpróbálják megérteni az új technológiákat, innovatív termékeket kifejleszteni, és az abroncstechnológia területén túllátni a saját horizontjukon.”

Lehetséges, hogy a karrierünk során ne maradjunk a szorosan vett szakmánk keretei között?

„Itt a Haszongépjármű-abroncs üzletágnál nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni arra, hogy egyéni, akár különféle funkciókon átívelő karrierekre építsünk, és ezáltal lehetővé tegyük alkalmazottaink számára, hogy többfajta képzettséget szerezzenek. Ha mindig pontosan ugyanazt a munkát végzem, sohasem tanulok meg innovatív módon gondolkodni. Számunkra a legjobb forgatókönyv az, ha alkalmazottaink már dolgoztak másik divíziónál, jártak külföldön – akár a konszernen belül, akár mielőtt beléptek volna a Continental vállalathoz –, és volt már más munkájuk. A karrier nem pusztán annyit jelent, hogy felküzdjük magunkat a csúcsra, hanem azt is, hogy tágul a szellemi horizontunk és a felelősségi körünk. Rendkívül fontos észben tartani, hogy minden karrier egyedi. És természetesen azt, hogy mi nem „csupán” abroncsgyártó cég vagyunk, hanem egy világviszonylatban vezető autóipari beszállító. A Continental teljes portfóliójából kiindulva az abroncsokon túlmutató perspektívák széles skáláját tudjuk felkínálni, amelyek a jövő technológiái köré csoportosulnak.”

A nyelvi készségek is fontosak?

„Hogyne! Mivel a CVT globális üzletág, az angol nyelvi készség nagy jelentőségre tett szert nálunk. Jóllehet az angolt már sok területen beszélik, nem minden alkalmazottunk rendelkezik a szükséges angol nyelvtudással. Ha egy-egy alkalmazott valamilyen központi funkció vagy nemzetközi projekt irányába szeretne továbblépni, az bizony nem lesz egyszerű, ha nem tud angolul. Ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy új alkalmazottak felvételekor alapfeltételnek tekintsük a jól megalapozott angol nyelvtudást. Ezen felül a jövőben több továbbképzést is tervezünk biztosítani alkalmazottainknak, hogy fejleszthessék angoltudásukat.”