Haszongépjármű és busz abroncsok

Ahol az üzemanyag-hatékonyság a nagy teljesítménnyel találkozik.

Európai fenntarthatósági díjat nyert a CLC üzem

2013 novemberében a Continental elnyerte az európai fenntarthatósági díjat az új hannover-stöckeni ContiLifeCycle™ üzemével, amely az élvonalbeli technikával folytatott abroncs-újrafutózást a környezetbarát gumi-újrahasznosítással ötvözi. Az európai fenntarthatósági díjat a müncheni HUSS kiadóvállalat adományozza kétévente a haszongépjármű-ipar fenntartható termékekre vonatkozó fejlesztéseinek és eredményeinek elismerésére.

A zsűri, amely a kutatás, a technológia és a közlekedés hét elismert szakértőjéből állt össze, a legjobb értékelésben részesítette az új ContiLifeCycle™ üzemet. Az értékelés és besorolás három kategória alapján történt:

  • 1. Gazdaságosság: folyamatok optimalizálása és költséghatékonyság (30%);
  • 2. Ökológia: a termék életciklusának felmérése (40%);
  • 3. Társadalmi felelősség: környezeti erőforrások megőrzése, környezetvédelem, munkahelyi feltételek (30%).
Image

A ContiLifeCycle™ üzemben innovatív és csúcstechnológiás berendezések segítségével dolgozzák fel újra a használt tehergépjármű-abroncsokat egy erőforrás-takarékos melegfutózási eljárás során. Ez nagyjából 50%-kal kevesebb energiát és 80%-kal kevesebb vizet igényel, mint az új abroncsok gyártása. Az újrafutózás során keletkező gumiforgács a további feldolgozás során újrahasznosított gumivá alakul, amely új és újrafutózott abroncsok gyártásához egyaránt felhasználható. Ez akár évi 7.800 tonnával is csökkentheti a gyártási folyamat széndioxid-kibocsátását, a keletkező hulladék pedig 80%-kal kevesebb. Az újrafutózott abroncsok az új abroncsokkal azonos teljesítménymutatókkal és gördülési ellenállással rendelkeznek.