Haszongépjármű és busz abroncsok

Ahol az üzemanyag-hatékonyság a nagy teljesítménnyel találkozik.

Kitüntetés a ContiLifeCycle™ üzemért

Image

2014 februárjában a „Tire Technology International” szakmai folyóirat különleges dicsérettel illette a Continental hannoveri ContiLifeCycle™ üzemben folytatott tevékenységét, melynek során az élettartamuk végére ért abroncsokból nyert gumit tehergépjármű-abroncsok újrafutózásába forgatják vissza.

Joe Walter zsűritag, az Akroni Egyetem óraadó professzora dicsérően nyilatkozott a ContiLifeCycle™ üzemről: „Az élettartamuk végére ért gumitermékek hasznosítása a Continental vállalatnál jelentősen csökkenti a szénfelhasználás volumenét, amely az újrafutózott abroncsok környezetbarát módon való előállítását jelenti. Ezzel az újrahasznosító újrafutózási kezdeményezéssel a fogyasztó és a környezet egyaránt csak nyerhet.”

„Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy a ContiLifeCycle™ üzem lett az év abroncsgyártási innovációja”, mondta Christian Sass, a Continental tehergépjármű- és autóbuszabroncsok újrafutózásával foglalkozó üzletágának vezetője. „Ez megerősít bennünket abban, hogy a gumi-újrahasznosításnak és a futózás kombinációjával egy egyedülálló, illetve hosszú távú projekt alapjait fektettük le. Csapatunk 18 hónap leforgása alatt váltotta valóra az innovatív újrafutózási és újrahasznosítási megoldás gondolatát. A végeredmény egy olyan újrafutózási megoldás, amely az eddigieknél jobb teljesítményű és tulajdonsággal rendelkező termékek gyártását biztosítja.”

A Tire Technology International innovációs és minőségi díjai az abroncsfejlesztés, illetve -gyártás területén megvalósuló, előremutató erőfeszítéseket jutalmazzák. A pályázók válogatott listáját a Tire Technology International olvasóitól és szerkesztőbizottságától beérkező nevezések alapján állítják össze. A válogatott lista ezek után egy nemzetközi abroncsszakértőkből álló független zsűri elé kerül, amely értékeli a benevezetteket, és kiválasztja a győzteseket. A díjátadó ünnepségre minden év februárjában a Tire Technology Expo kiállításon kerül sor a németországi Kölnben.