Haszongépjármű és busz abroncsok

Ahol az üzemanyag-hatékonyság a nagy teljesítménnyel találkozik.

Fenntarthatósági díjat nyert a Conti Coach HA3

2014 novemberében a Continental fenntarthatósági díjat nyert technológiai fejlesztő tevékenységének köszönhetően. A Conti Coach HA3 autóbuszabroncs nyerte a Busplaner magazin 2015-ös Nemzetközi Fenntarthatósági Díját „Abroncsok és abroncsszerviz” kategóriában.

Ebben az évben osztották ki második alkalommal a Busplaner Nemzetközi Fenntarthatósági Díját. A kitüntetés az autóbusz-közlekedés, valamint a turizmus iparágának dicséretes és fenntartható termékfejlesztéseinek elismerését szolgálja. A díjat a müncheni HUSS kiadó szakmai folyóirata, a Busplaner magazin adományozza. Kétévente nyerhetik el olyan vállalatok, amelyek „a kiemelkedő gazdasági sikerességet szociális és környezetvédelmi felelősséggel ötvözik, vagyis amelyek fenntartható lépései további növekedéshez és gyarapodáshoz vezetnek”.

Az üzleti és tudományos élet, a szakmai szervezetek és a média nyolc jól ismert szakemberéből álló zsűri a legmagasabb értékelésben részesítette a Conti Coach HA3-at. Különösen dicséretesnek találták, hogy az abroncs használata csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a szennyező anyagok kibocsátását: „Ezáltal a távolsági busszal való utazás jelentős előnyre tesz szert a távolsági közlekedés egyéb formáival, így a személyautó-, vonat- és repülőgép-közlekedéssel szemben.” A zsűri szerint a Conti Coach HA3 jelentősen javítja a busztársaságok fenntarthatósági gyakorlatainak színvonalát hatékonysági, környezetvédelmi és biztonsági szempontból.

Image

A zsűri a következő szempontok értékelésével hozta meg döntését:
1. Gazdasági sikeresség: folyamatok optimalizálása és költséghatékonyság (30%);
2. Ökológia: a termék életciklusának felmérése (40%);
3. Társadalmi felelősség: környezeti erőforrások megőrzése, környezetvédelem, munkahelyi feltételek (30%).