Haszongépjármű és busz abroncsok

Ahol az üzemanyag-hatékonyság a nagy teljesítménnyel találkozik.

A Continental az év abroncsgyártója

Image

2014 februárjában a Continental lett a „Tire Technology International” szakmai folyóirat egyik díjának nyertese. Egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri a Continental vállalatot választotta az év abroncsgyártójának.

A zsűri egyik tagja, David Shaw, a Tire Industry Research kutatásvezetője a következőket fűzte hozzá: „Ahogy én látom, a Continentalnak sikerült egyesítenie a globális stratégiai szemléletet a kiváló termékek előállításával és egyszersmind egy fenntarthatóbb jövő képével. Új üzemük az Egyesült Államokban, Sumterben jól példázza a vállalat elkötelezettségét a globális jövő iránt, míg a Hurrikán elnevezésű munkagép a hulladékképzés csökkentése, az újrafelhasználás, valamint a visszaforgatás mintáját mutatja, úgy, hogy mindeközben személy- és tehergépjármű-abroncsaik továbbra is elnyerik a független tesztelők és flották elismerését.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy 2014-ben megválasztottak minket az év abroncsgyártójának”, nyilatkozott Nikolai Setzer, a Continental igazgatótanácsának az Abroncs divízióért felelős tagja. „Mivel az Abroncs divízió éppen félúton van a 2025-ös terv megvalósítása felé, az időzítés jobb nem is lehetne. Ez fontos, pozitív visszajelzés globális abroncscsapatunk számára hosszú távú növekedési tervünk sikeres végrehajtásához, amely magában foglalja mind tesztpályáink csúcstechnológiás tesztelési lehetőségeinek bővítését, mind az új prémium minőségű termékekbe, folyamatokba és technológiákba való legmagasabb szintű befektetést.”

A Tire Technology International innovációs és kiválósági díjai az abroncsfejlesztés és -gyártás területén megvalósuló, előremutató erőfeszítéseket jutalmazzák. A pályázók válogatott listáját a Tire Technology International olvasóitól és szerkesztőbizottságától beérkező nevezések alapján állítják össze. A válogatott lista ezek után egy nemzetközi abroncsszakértőkből álló független zsűri elé kerül, amely értékeli a benevezetteket, és kiválasztja a győzteseket. A díjátadó ünnepségre minden év februárjában a Tire Technology Expo kiállításon kerül sor a németországi Kölnben.