Haszongépjármű és busz abroncsok

Continental Winter Tires

Megbírkózik a téllel.

A hannoveri CLC üzem új mércét állít

Az új CLC üzem világviszonylatban az egyetlen termelőüzem, amely egy fedél alatt egyesíti az abroncs-újrahasznosítást és az újrafutózást, ezáltal új szintre emeli a környezettudatos gumiabroncs-gyártást.

A ContiLifeCycle™ (CLC) megközelítés alapötlete, hogy az abroncsok másodszor, sőt akár harmadszor is új életre kelhessenek. Most, hogy Hannover-Stöckenben megnyílt a világ első teljes mértékben integrált újrahasznosító és újrafutózó üzeme, a prémium minőségű tehergépjármű-abroncsoknál is lehetségessé vált az, ami az üveg- és fémhulladék feldolgozásában már évtizedek óta bevett gyakorlat.

„Amikor 2010-ben megálmodtuk a ContiLifeCycle™ stratégiát a haszongépjármű-abroncsok újrahasznosítására, nagyot álmodtunk”, mondja Christian Sass, a tehergépjármű- és autóbuszabroncs-újrafutózó üzletág vezetője az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségben.

„Mindössze három év alatt az álom valósággá vált.” Sass nagy lelkesedéssel beszél az ultramodern, világos és nyitott ContiLifeCycle™ termelőüzemről, amely világviszonylatban egyedülálló módon látogatócsoportokat is fogad. Az első teljes mértékben integrált újrahasznosító és újrafutózó üzem nem több mint 15 hónap alatt épült fel a hannover-stöckeni tehergépjárműabroncs-gyártó létesítményen belül.

Az üzem egyedisége abban áll, hogy a teljes termelési ciklust magában foglalja, és felhasználja az újrafutózás és gumi-újrahasznosítás szinergiáit, ezáltal új mércét állítva a környezettudatos gyártás területén. Egy vadonatúj, saját szellemi tulajdonunkat képező technikai folyamat révén úgy hasznosíthatjuk a használt gumiabroncsokat, hogy a gumi, mint nyersanyag, közvetlenül visszakerül a termelési ciklusba: új vagy újrafutózott abroncsok készülnek belőle.

Korábban a használt abroncsokból műszakilag alsóbbrendű termékeket (például gumiszőnyeget) állítottak elő, vagy egyszerűen elégették őket. „Különleges újrahasznosítási módszerünk azonban lehetővé teszi az értékes gumi hatékony felhasználását az eredeti célra.”

Annak érdekében, hogy honlapunk a legjobb felhasználói élményt nyújtsa Önnek, oldalunk cookie-kat használ. További információk és a cookie beállításainak módosítása érdekében kattintson ide.