Haszongépjármű és busz abroncsok

Ahol az üzemanyag-hatékonyság a nagy teljesítménnyel találkozik.

A hannoveri CLC üzem új mércét állít

Az új CLC üzem világviszonylatban az egyetlen termelőüzem, amely egy fedél alatt egyesíti az abroncs-újrahasznosítást és az újrafutózást, ezáltal új szintre emeli a környezettudatos gumiabroncs-gyártást.

A ContiLifeCycle™ (CLC) megközelítés alapötlete, hogy az abroncsok másodszor, sőt akár harmadszor is új életre kelhessenek. Most, hogy Hannover-Stöckenben megnyílt a világ első teljes mértékben integrált újrahasznosító és újrafutózó üzeme, a prémium minőségű tehergépjármű-abroncsoknál is lehetségessé vált az, ami az üveg- és fémhulladék feldolgozásában már évtizedek óta bevett gyakorlat.

„Amikor 2010-ben megálmodtuk a ContiLifeCycle™ stratégiát a haszongépjármű-abroncsok újrahasznosítására, nagyot álmodtunk”, mondja Christian Sass, a tehergépjármű- és autóbuszabroncs-újrafutózó üzletág vezetője az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségben.

„Mindössze három év alatt az álom valósággá vált.” Sass nagy lelkesedéssel beszél az ultramodern, világos és nyitott ContiLifeCycle™ termelőüzemről, amely világviszonylatban egyedülálló módon látogatócsoportokat is fogad. Az első teljes mértékben integrált újrahasznosító és újrafutózó üzem nem több mint 15 hónap alatt épült fel a hannover-stöckeni tehergépjárműabroncs-gyártó létesítményen belül.

Az üzem egyedisége abban áll, hogy a teljes termelési ciklust magában foglalja, és felhasználja az újrafutózás és gumi-újrahasznosítás szinergiáit, ezáltal új mércét állítva a környezettudatos gyártás területén. Egy vadonatúj, saját szellemi tulajdonunkat képező technikai folyamat révén úgy hasznosíthatjuk a használt gumiabroncsokat, hogy a gumi, mint nyersanyag, közvetlenül visszakerül a termelési ciklusba: új vagy újrafutózott abroncsok készülnek belőle.

Korábban a használt abroncsokból műszakilag alsóbbrendű termékeket (például gumiszőnyeget) állítottak elő, vagy egyszerűen elégették őket. „Különleges újrahasznosítási módszerünk azonban lehetővé teszi az értékes gumi hatékony felhasználását az eredeti célra.”