Haszongépjármű és busz abroncsok

Ahol az üzemanyag-hatékonyság a nagy teljesítménnyel találkozik.

ContiLifeCycle™ – Újrafutózott abroncsok a tisztább világért

A Continental mindig a környezetvédelmi innováció élharcosa kíván lenni, és az abroncsok kezdeti fejlesztésétől a gyártásig vezető út minden lépését környezetbarát szempontok szerint alakítja. A Continental speciális haszongépjármű-gumiabroncs üzletága most egy új környezetbarát abroncsot hozott forgalomba Continental LifeCycle™ néven.

Image

Az újrafutózott LifeCycle™ tömör gumiabroncsok válogatott karkaszokból készülnek, amelyek megfeleltek a Continental aprólékos, szabványosított minőségellenőrzési eljárásán. Az ellenőrzések után a karkaszról eltávolítják a régi futófelületet, és az új abroncsok anyagával megegyező alapanyag-keverék felhasználásával teljesen lecserélik azt. Ezzel a módszerrel a régi abroncsnak megközelítőleg 65%-a újra felhasználható, és mindössze 35% új nyersanyagra van szükség. A ContiLifeCycle™ gyártási folyamat összes többi szakasza megegyezik az összes többi tömör gumiabroncs gyártásával a Continental vállalatnál. Hála a legmodernebb tesztekkel és minőség-ellenőrzéssel párosuló, hatékony és környezetbarát abroncsgyártásnak, a német minőségű termékek alacsonyabb áron válnak elérhetővé.

A minőségileg ellenőrzött karkaszok újrafelhasználása révén az abroncsgyártási folyamatban használt energia és nyersanyag mennyisége csökken, így a termék ára is alacsonyabb lesz. Ügyfeleink segítségével ez a nagyarányú újrahasznosítási kezdeményezés hozzájárulhat a megsemmisítésre kerülő használt abroncsok számának és a klímaváltozásért felelős CO2-kibocsátás mértékének csökkentéséhez. A Continental LifeCycle™ nemcsak a természetet védi, de a pénztárcát is.