Haszongépjármű és busz abroncsok

Ahol az üzemanyag-hatékonyság a nagy teljesítménnyel találkozik.

ContiLifeCycle™ az amerikai térségben

Napjainkban a Continental több mint 30 tagot számláló  ContiTread szakkereskedői hálózattal rendelkezik Kanadában, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Ecuadorban, Chilében és Brazíliában. A piac ellátására a mexikói Moreliában működő, elővulkanizált futófelületeket gyártó üzem a tervek szerint több mint egymillió ContiTread futócsíkot fog előállítani az amerikai piacok számára. Azonban a régió jövőjére vonatkozó tervek még merészebbek.

Image

„Célunk, hogy ContiTread licencátvevőinket teljes termékkínálattal lássuk el, amelynek révén a forgalmazók prémium termékekkel, mérnöki és műszaki segítségnyújtással, valamint működési támogatással gyarapíthatják vállalkozásukat”, fejti ki John Barnes, az amerikai térség ContiLifeCycle™ menedzsere. „Kínálatunkban hamarosan szerepelni fog egy, a hatékony és eredményes működést biztosító saját szoftver az újrafutózó üzemek számára, valamint a ContiMachinery, a Continental mérnökei által tervezett újrafutózó géppark, amelynek használata biztosítja a szigorú specifikációknak való megfelelést. Ezen felül a Continental egymaga kívánja biztosítani az újrafutózás valamennyi kellékét, így több mint 800 terméket kínál az amerikai térség újrafutózó műhelyeinek sikeres működéséhez.”

Jelenleg a NAFTA-térségben 18, Latin-Amerikában pedig 13 termékvonal van forgalomban, amelyek minősége a futófelület-kialakítás és a teljesítmény tekintetében megegyezik az új Continental tehergépjármű-abroncsokéval. Új abroncsok bevezetése esetén sor kerül az ezeknek megfelelő ContiTread futócsík bevezetésére is, hogy a flották az új abroncs használatba vételétől az újrafutózás utáni további felhasználásig ugyanazt a minőséget élvezhessék. „3. generációs termékeink továbbfejlesztett karkasz-konstrukciójának köszönhetően megfelelő karbantartás esetén egy Continental tehergépjármű-abroncsnak akár négy élete is lehet: egy az új korában, aztán újrafutózva akár három is”, nyilatkozott Paul Williams, az amerikai tehergépjárműabroncs-üzletág vezetője. A termékportfólióban idővel minden új abroncshoz tartozik majd megfelelő ContiTread.

A Continental az észak-amerikai újrafutózó vállalatok közül elsőként kínált „nyílt vállrészű” újrafutózott abroncsokat hajtott kerékpozícióra, amelyek alacsony gördülési ellenállását az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatalához tartozó SmartWay Szállítási Társaság tanúsította. Szintén elsőként nyújtotta be termékeit a SmartWay „tanúsított technológiák” programjára, és elsőként kínál SmartWay-tanúsítvánnyal rendelkező új futófelületet mind a hajtott, mind a pótkocsi tengelyre. A SmartWay egy állami-privát együttműködés az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA) és a szállítmányozási ipar között, amely segít a szállítmányozó-, árut terítő- és logisztikai vállalatoknak az üzemanyag-hatékonyság és a költségtakarékosság javításában.