Haszongépjármű és busz abroncsok

Ahol az üzemanyag-hatékonyság a nagy teljesítménnyel találkozik.

ContiLifeCycle™ üzemünk a malajziai Petaling Jayában

A ContiLifeCycle™ újrafutózó üzem tervezése és előkészítése 2011 közepén kezdődött egy új alaprajz, továbbfejlesztett berendezések és új gyártásmenedzsment-rendszer megtervezésével. „Az alapítási ünnepség után megkezdtük a bejövő karkaszok vizsgálatának továbbfejlesztését és a shearográfiás vizsgálat bevezetését annak biztosítása érdekében, hogy csak kiváló minőségű karkaszok juthassanak tovább az újrafutózási folyamat következő állomásaira”, idézi fel Manuel Ruiz-Ortega volt újrafutózási termelési és kutatás-fejlesztési vezető (APAC). A következő lépéseket a géppark modernizálása határozta meg.

Image

A felszerelés azonban önmagában még nem garancia a prémium minőségű újrafutózási megoldásra. Szükség van még magasan képzett és ügyes alkalmazottakra, valamint megbízható nyomonkövetési, termelési és minőségirányítási rendszerekre. Ezért teljes munkaerő-állományunkat továbbképeztük az újradefiniált minőségi normáinknak megfelelően. Olyan egyedi rendszert dolgoztunk ki, amelynek révén nemcsak azonosíthatjuk ügyfeleink karkaszait, hanem az újrafutózási folyamat során is nyomon követhetjük a legfontosabb minőségi vonatkozású paramétereket. Ezen felül bevezettünk néhány gyártást támogató eszközt (például Gemba Walk, 5S, Value Stream Mapping).

„A megújult petaling jayai ContiLifeCycle™ üzem így képzési központként is működhet az egész APAC térség a ContiLifeCycle™ partnerei számára. Újrafutózási képzési központunk révén új futózással foglalkozó partnereinkben bizalmat ébresztünk a Continental és a ContiLifeCycle™ újrafutózási megoldás iránt, és ez a partnerkör biztosítja a jövőbeli üzletmenetüket”, nyilatkozott Stanley George ContiTread folyamatspecialista (APAC térség). „Egy új futózó partnernek kizárólag akkor engedélyezzük elővulkanizált futófelületeink használatát, ha eleget tesz a Continental prémium minőségi normáinak.” Ez magába foglalja a partner újrafutózó-üzemének minden munkafázisra kiterjedő folyamat- és minőségvizsgálatát. Az üzemben tett látogatás során újrafutózó partnereink bepillanthatnak a Continental újrafutózó tevékenységének magas minőségi normáiba.