Haszongépjármű és busz abroncsok

Fleet yard

VECTO és az új CO₂ kibocsátási rendeletek

Hatások az Ön üzletmenetére

Az új CO₂-előírások és a VECTO relevánsak lesznek-e az Ön fuvarozási vállalkozásában?

Röviden: Az Ön vállalkozásának előnyei a nagyobb átláthatóság és a jobb üzemanyag-hatékonyság.

Az új rendeletek célja a szén-dioxid (CO₂) kibocsátásának csökkentése. Ennek elérése érdekében a teherautó-gyártóknak be kell fektetniük olyan technológia fejlesztésébe, amely járműveinek üzemanyag-hatékonyságát fokozza, mivel az üzemanyag-fogyasztás közvetlenül kapcsolódik a károsanyag-kibocsátásokhoz. A nehéz tehergépjárművek szén-dioxid-kibocsátás mérésének egységesítése a VECTO-n keresztül jelentős előnyökkel kell járnia a flották számára. A legfontosabb, hogy hozzájárulhat a működési költségek csökkentéséhez, és eredményeként a járműflotta kevesebb üzemanyagot fogyaszt és kevesebb CO2 -őt bocsát ki, ugyanakkor nagyobb átláthatóságot biztosít a járművek különböző konfigurációinak összehasonlításakor.


Vissza
A CO₂-kibocsátás szabályozása, a VECTO és az üzemanyag-hatékonyság

Növelt üzemanyag hatékonyság

A szén-dioxid-csökkentési program (2019/1242 EU rendelet) és a VECTO a járművek kibocsátásának csökkentésére való ösztönzésével az üzemanyag-megtakarítási technológiák fejlesztését fogja eredményezni. Függetlenül attól, hogy több teherautó támaszkodik a hibrid hajtásrendszerekre, vagy tovább csökken a gumiabroncsok gördülési ellenállása, ugyanaz az eredmény: alacsonyabb a flották üzemeltetési költsége.

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) szerint, amely szintén hangsúlyozza, hogy az üzemanyag a teljes működési költség 30% -át teszi ki: “Az üzemanyag-hatékonyság az egyik legfontosabb versenytényező a teherautók és autóbuszok fejlesztésében és értékesítésében. Ezért a piaci szereplők biztosítják a folyamatos fejlesztést az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentése terén.”

Az új CO2-csökkentési célok még nagyobb hangsúlyt fektetnek erre, miközben befolyásolják a beszerzési folyamatot is. Eddig a tehergépjármű-üzemeltetők zavarosnak találták a jármű vásárlást. Nagyon sokféle jármű áll rendelkezésre, és nincs átfogó értékelési rendszer az összehasonlításhoz.

Nagyobb átláthatóság és ellenőrzés

A VECTO egyik legfontosabb előnye az, hogy átláthatóságot vezet be a teherautók beszerzési folyamatába, és a vevőnek nagyobb ellenőrzést biztosít. Az összes gyártó által a VECTO szimulációba bevitt adatokat ugyanazok folyamatok szerint tanúsítják. A jármű tüzelőanyag-fogyasztását hitelesített összehasonlító adatokkal fogják alátámasztani, mivel a VECTO megmutatja az üzemanyag-takarékos berendezések különböző konfigurációinak eredményeit. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók minden új járművel kapnak „vevői információs fájlt” a kereskedőtől. A referencia-fogyasztás és a CO2-kibocsátás teljesítményadatai lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy pontosan összehasonlítsák a hasonló teherautókat a márkakereskedésekben.

Mivel az adatok tartalmazzák a járművek összes gumiabroncsának gördülési ellenállását is, a vásárlók ezt az információt felhasználhatják annak meghatározására, hogy a kamionokat milyen munkára hasznáják és megnézhetik, hogy melyik gumiabroncsok erre a legmegfelelőbbek, mivel ez nagyban függ a flotta működési profiljától.

Az Európai Bizottság azt reméli, hogy a piac önszabályozóbbá válik. Azok a tehergépkocsik, amelyek több üzemanyagot fogyasztanak, fokozatosan megszűnnek, mivel az eladásaik csökkennek. A tisztább tehergépkocsik nagyobb sikerüek lesznek, és nagyobb innovációt kényszerítenek a gyártókra, mivel üzemanyag-hatékonyabb járműveket akarnak eladni.

De az igazi nyertesek mi magunk és a környezetünk leszünk mindannyian, köszönhetően a jelentősen alacsonyabb CO2-kibocsátásnak.

Vissza