Haszongépjármű és busz abroncsok

VECTO

A fuvarozási üzletág kemény kihívásokkal jár.

Gyors áttekintés

A CO₂ előírások és a VECTO gyors magyarázatai.

Indítás

Másolat

A hatékony szállításra kerül sor a teherautók a gazdaságunk gerincét képezik. De: ahogy a közúti szállítás növekszik, a kibocsátás is növekszik.
És mivel a teherautók és buszok a közúti közlekedésből származó összes CO2 -kibocsátásnak körülbelül egynegyedéért felelősek, elengedhetetlen az üzemanyag-fogyasztás csökkentése - és ezáltal a kibocsátás csökkentése. Annak érdekében, hogy Ön versenyképes maradjon. És persze egy egészséges bolygó érdekében is. 

Ezért vezetett be az EU új szabályozást a tehergépjármű-gyártókra. Ez azt jelenti, hogy az új nehéz tehergépjárművek átlagos CO2 -kibocsátását 2025-re 15%-kal, 2030-ra pedig 30%-kal csökkenteni kell. Ha a gyártók ennek nem tesznek eleget, minden járműre büntetést fizetnek. És bár a jelenlegi szabályozás elsősorban a tehergépjármű-gyártókra vonatkozik, addig várhatóan további szabályok lépnek életbe, amelyek befolyásolják a flottaüzemeltetőket is.
A csökkentési célok elérésének biztosítása érdekében az EU kidolgozott egy kötelező szimulációs eszközt, melynek neve VECTO.

A VECTO segítségével a járműgyártók szimulálhatják az egyes teherautó-konfigurációk CO₂-kibocsátását és üzemanyag-fogyasztását. Bemeneti adatként a program számos szabványosított paramétert használ - például olyan paramétereket, mint a szimulált vezetési viselkedés, motor teljesítmény, aerodinamikai ellenállás és a gumiabroncsok gördülési ellenállása.


A gumiabroncsok esetében a gördülési ellenállás az egyik fő tényező, amely befolyásolja az üzemanyagköltségeket - ez a teljes flottaköltségek akár 30% -át teheti ki. És bár a gumiabroncsok üzemanyag-hatékonysága fontos új tehergépjármű-gumiabroncsok vásárlásakor, vannak más, ugyanolyan fontos gumiabroncsokkal kapcsolatos teljesítménytényezők, amelyek nagymértékben függenek flottájának működési profiljától.
A megfelelő gumiabroncsok vállalkozása számára? Segítünk választani.


Töltse le az infografikát.

Vissza